Запорираха имущество на бизнесмена Миню Стайков

  • 12 ноември 2018 11:17

  • 4317
  • 6
Запорираха имущество на бизнесмена Миню Стайков
© Булфото (архив)

Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена Миню Стайков, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.

Специализираната прокуратура поиска това от съда, за да се обезпечи предвидената в закона конфискация (по реда на чл. 72 от НПК) за престъпленията, за които той е обвинен – ръководене на организирана престъпна група за продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Миню Стайков, синът му Стайко Стайков и още шестима бяха привлечени под наказателна отговорност на 6 септември 2018 г. Часове по-късно Специализираната прокуратура представи на съда доказателства за това, че групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и ги е разпространявала на черния пазар.

С действията си участниците са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лева при търговска дейност. По отношение на Миню Стайков съдът прие като обосновано предположението, че участвал в схема за пране на пари.

Миню Стайков и още двама от участниците в групата са с наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и остават в следствения арест. Стайко Стайков се издирва.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4317 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
може би

2018.11.12 | 14:49

6

Герб май продължават нормалната за тях практика да заграбват готов чужд бизнес, само че вече поизнагляват съвсем, посягат и на едри риби ..

Кирилов

2018.11.12 | 14:16

5

Награбиха истинските грабители да България - СПОНСОРИТЕ НА БСП.

Ние плюем ГЕРБ

2018.11.12 | 12:51

4

Ние олигарсите и бандитите плюем ГЕРБ- Ветко,Миню,Бирмата,Митьо Очите,Бенчев, ”Наглите” ”Килърите” ,Иванчева и други ”достойни граждани”,които бяхме богати,богоизбрани и невинни преди ГЕРБ да ни ”натопи” и ”направи виновни”
Затова молим БСП и Краднелия Нинова да ни върнат спокойствието и държавата,защото толкова сме дали на БСП и ДПС,че заслужаваме да можем да крадем,отвличаме и убиваме! Тъй както различните банди в БСП могат да разчистват сметки по гангстерски,като случая с Луканов.
Да живее БСП и Нинова и нека Бог помогне да ги върнем на власт!

!

2018.11.12 | 12:24

2

Стайков - поредният крупен мошеник на БСП. След някоя година може да докажат връзката на БСП и с Джак Изкормвача.

!

2018.11.12 | 12:28

3

БСП има потенциални връзки с всеки бандит, мишеник, канибал, убиец и изнасилвач на планетата, ама Корнелия се усмихва и драпа на всяка цена да завземе цялата власт. Да ги *** у "справедливите социалисти". И заради тях не гледам телевизия, патрулират всеки ден в студиата.

Погледо на бескруполният мръсник от бсп

2018.11.12 | 11:53

1

Всички плащаме и най вече АЗ СТАИКОТО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ОТ КТБ ЗА ДА СВАЛИМ БОКО ОТ ВЛАСТ ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН ЗА ДА МОЖЕ ДА КРАДЕМ ОТНОВО НА СВОБОДА И ДА ЗАЩИТИМ НАШАТА К.У.Р.В.А
ЕЛЕН ОНЧЕВА .И БСП ЗАЩОТО ТЕ СА КРАДЦИТЕ НА ВЕКЪТ ЗАРАДИ ТЯХ СА НИСКИ И ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ НА БЪЛГАРИТЕ ЗАТОВА СКАЧАТ И ПРОТЕСТИРАТ И ПЛАЩАТ ЗА ДА СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО...НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ДНЕС ВСИЧКО Е ИНТЕРНЕТ И СЕ ЗНАЕ ВСИЧКО ЗА ВСИЧКИ ,ОСОБЕНО ЗА РУМЕН РАДЕВ ПОСЛУШКОТО КОЙТО Е ШЕФ НА( НСО ) И КОИТО ПОЗВОЛИ НА РУСКИТЕ ТАИНИ СЛУЖБИ И ТУРСКИТЕ ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ ЕВРО ЛИДЕРИТЕ В ХОТЕЛО НА АРАБАДЖИЕВИТЕ ПЕРАЧИ НА ПАРИ ОТ БСП.ПА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БЕЧЕВ МИТО ОЧИЧКИТЕ ОТ БСП ЗА КАРНОБАТЦКИО МАФИОТ КМЕТ НА БСП И МНОГО ДРУГИ ЗНАИНИ И НЕЗНАИНИ МАФИОТИ ОТ БСП/ДпС/ДС И ВСИЧКИ МАНГАЛИ УБИЦИ НА БСП.стига толко че ако почнем да говорим и за ТЕХНОИМПЕКСОВАТА сперма и К.У.Р.В.Т.А МАФИОТКА ОбралА КТБ ЕЛЕН оНЧЕВА със неиня любовник ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ КОЙТО В МОМЕНТА ХАРЧИ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ВЪВ СЪРБИЯ И ПОДЪРЖА СРЪБКИТЕ УЛИЦИ И МАГИСТРАЛИ С ОТКРЕДЕНИТЕ ПАРИ ОТ КТБ БЛАГОДАРЕНИЕ НА БСПоРешарски.....

Добави коментар

Водещи новини