Арнаудова с горещи подробности за исканите имунитети на депутати. Йончева знаела, че се разпорежда с пари присвоени от КТБ (видео)

  • 08 ноември 2018 15:34

  • 5511
  • 12
Арнаудова с горещи подробности за исканите имунитети на депутати. Йончева знаела, че се разпорежда с пари присвоени от КТБ (видео)
©

Днес главният прокурор отправи към Народното събрание искания за снемане на имунитета на шестима народни представители. Тук съм, за да разкрия подробности по тази тема.

Това обяви на извънреден брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. "По отношение на народния представител Георги Михайлов - проверката срещу него е извършена от "Икономическа полиция" на СДВР проверка. Тя е стартирана по сигнал, че като управител на Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания  - София е натрупал задължения в размер на повече от 24 млн. лева. От СДВР са предоставили договори, които са сключени неизгодно. В хода на проверката от служителите на СДВР е установено, че за периода 07.05.2015 г. – 19.04.2017 г. директор на болницата и управител на търговското дружество е бил Георги Михайлов, като в това качество той е сключил преобладаващата част от договорите, последица от които е посоченото финансово състояние на лечебното заведение. От СДВР са предложили да се започне досъдебно производство по чл. 220 за сключване на неизгодни договори при условията на продължаващо престъпление. Разследва се и безстопанственост от страна на Михайлов, като това е причината за снемането на имунитета на този народен представител", разкри Арнаудова.

"Относно депутатите Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967, Кръстина Таскова и Пламен Христов - те миналата година дадоха сами своето съгласие срещу тях да се провежда досъдебно производство. СГП проведе редица разпити. Те бяха преценени като достатъчни за повдигане на ново обвиние. За това главният прокурор внесе искане за сваляне на имунитетите заради престъпен сговор на повече от едно лице. Спрямо тях по досъдебно производство е започнало в ОП Варна са повдигнати и предявени обвинения за престъпления за изнудване. По предявено предно искане на главния прокурор всеки от тримата народни представители е изразил писменото си съгласие за снемане на имунитет. Понастоящем делото е прието по компетентност от Специализираната прокуратура, като наблюдаващият прокурор с оглед събраните доказателства е приел, че са налице основания за привличане към наказателна отговорност на Веселин МарешкиВеселин МарешкиВеселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967, Кръстина Тодорова и Пламен Христов и за сговаряне на извършване на престъпления, чрез които се цели да се набави имотна облага. Даденото вече съгласие от народните представители не включва и обвинението за това престъпление. Според тълкуването в Решение № 10 от 27.07.1992 г. по к. д. № 13/92 г. на Конституционния съд на Република България е необходимо повторно сезиране на парламента. По това разследване, ако НС свали имунитетите, ще бъдат повдигнати още обвинениея без да се прекратява или изменя вече повдигнатото обвинение за изнудване", обяви говорителят на главния прокурор.

"По отношнеие на народния представител Борис Кърчев - СГП и Окръжна прокуратура - Стара Загора са стартирали разследване по сигнали от НПО-та и граждани. Кърчев е осъществял престъпни схеми, които са довели до ощетяване на фиска на Република България. Като управител на фирма за периода юни-юли 2015 година той, чрез използване на неверни документи не е платил ДДС в размер на 320 000 лева. Другото разследване е за същата схема и избягване на плащане на данъци в особено големи размери, но като управител на друго дружество", каза още Арнаудова.

"По отношение на Елена Йончева - стартирано е разследване за пране на пари в особено големи размери. Сигналът е подаден от двама народни представители. Извършена е проверка и в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за такова престъпление. Става дума за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от „КТБ“ АД и са прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“ действителните права върху парични средства на „КТБ“ АД /в несъстоятелност/ в особено големи размери, за които се знае или предполага, че са придобити чрез престъпление, а случаят е особено тежък. В хода на разследването е установено, че на 17.04.2012 г., на основание чл. 113 от Търговския закон, едноличният собственик на капитала на „Авторска телевизия“ ЕООД Елена Йончева е взела решение представляваното от нея търговско дружество да учреди съвместно с офшорна компания „Далий Трейдинг Лимитид“ /дружество, регистрирано на 09.02.2011 г., съгласно действащите нормативни актове на територията на Британски Вирджински острови/ юридическо лице с правно организационна форма – дружество с ограничена отговорност и с наименование „Офроуд“ ООД", разкри Арнаудова.

"На 20.04.2012 г. представляващите „Далий Трейдинг Лимитид“ също са взели решение за учредяване на това съвместно дружество с „Авторска телевизия“ ЕООД. В решенията на управителните органи на двете търговски дружества е посочен размера на капитала на новосформираното „Офроуд“ ООД – 10 000 лева, разпределен в 100 дружествени дяла, всеки един с номинална стойност 100 лева. Всеки от учредителите - „Авторска телевизия“ ЕООД и „Далий Трейдинг Лимитид“, при разпределението на капитала записва по 50 дружествени дяла /по 50 %/, с обща номинална стойност в размер на по 5000 лева. Вноските в капитала са разпределени по следния начин - съдружникът „Авторска телевизия“ ЕООД, срещу записаните 50 дружествени дяла, се задължава да извърши парична вноска в размер на 5000 лева. Съдружникът „Далий Трейдинг Лимитид“, срещу записаните 50 дружествени дяла се задължава да извърши парична вноска в размер на 315 000 лева, от които 310 000 лева /разликата между общата сума на паричната вноска и общата номинална стойност на записаните дружествени дялове/ да бъдат отнесени във фонд „Резервен“ на „Офроуд“ ООД. „Далий Трейдинг Лимитид“ се е задължило след учредяване на „Офроуд“ ООД в Търговския регистър на Република България да направи и допълнителна парична вноска в „Офроуд“ ООД в размер на 250 000 евро или тяхната левова равностойност в срок от 1 година, при годишна лихва 5 %", добави говорителят на главния прокурор.

"Учредителното събрание е проведено на 23.04.2012 г., като за управител и представляващ на новоучреденото търговско дружество „Офроуд“ ООД е избрана Елена Николова Йончева. В това си качество, тя е сключила с „КТБ“ АД Рамков договор за платежни услуги за ЮЛ и ЕТ. Определена е като единствено лице, което има право да се разпорежда със сумите по сметките на „Офроуд“ ООД. На 20.06.2012 г. и 22.06.2012 г. по разплащателната сметка на „Офроуд“ ООД са постъпили договорените суми, включително и валутен превод в евро от „Далий Трейдинг Лимитид“. Предстоят множество действия по разследването, свързани с установяване на начина на разпореждане с тези средства, както и спазване на разпоредбите на данъчното законодателство. Имаме доказателства, че тази офшорна компания е използвана за пренос на парични средства със съмнителен произход. Установили сме категорично, че единственият човек, който е можел да оперира с паричните средства е Елена Йончева. От гласни доказателства прокуратурата има основание да предполага, че Йончева е знаела или предполагала за произхода на средствата. Имаме данни, че един от участниците в офшорната компания е подсъдим по делото за КТБ. Как са разходени тези средства, използвани ли са по предназнечение, разледването не може да установи, докато не бъде свален имунитета на народния представител", заяви още тя.

"Всички тези факти накараха днес главният прокурор да отправи искане за снемане на депутатските имунитети. Причините са, че предстои да бъдат разгледани и разследвани данъчните тайни, банковите тайни, които могат да засегнат правата на всички споемнати народни представители. За тази цел е необходимо да имаме правомощия да събираме доказателства. Трябва да съберем всички доказателства и тогава да правим изводите. Прокуратурата реагира по еднакъв и аналогичен начин на всички сигнали", категорична беше Арнаудова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5511 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Григор Колев

2019.01.22 | 19:24

12

Имах един авер, който искрено вярваше в честността на нашите политици.
Те затова и докторите му дадат диагноза ИДИОТИЗЪМ

Сини негодници

2018.11.08 | 18:25

9

Седесарсите гъзове в Парламента поправят закон за 131-ви път,

2018.11.08 | 19:03

11

Свали си сините очила бе, вече сме 21 век!

Мдааа

2018.11.08 | 19:00

10

Толкова много думи .... само защото въпросните не са си платили такса спокойствие ... мдааа

2018.11.08 | 18:24

8

Които са седесари са виновни, а Елена е набедена от сините мутри защото поиска разследване за магистралите.

2018.11.08 | 18:22

7

Това Елена Йончева е поредната мръсотия на престъпника Цветанов, останалите за разстрел.

БСП ВИЗИЯ за ОБИРА на БЪЛГАРИЯ

2018.11.08 | 18:05

6

ЕЛЕН ОНЧЕВА И БСП ЗНАЯТ ВСИЧКО ЗАЩОТО ТЕ СА КРАДЦИТЕ НА ВЕКЪТ ЗАРАДИ ТЯХ СА НИСКИ И ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ НА БЪЛГАРИТЕ ЗАТОВА СКАЧАТ И ПРОТЕСТИРАТ И ПЛАЩАТ ЗА ДА СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО...НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ДНЕС ВСИЧКО Е ИНТЕРНЕТ И СЕ ЗНАЕ ВСИЧКО ЗА ВСИЧКИ ,ОСОБЕНО ЗА РУМЕН РАДЕВ ПОСЛУШКОТО КОЙТО Е ШЕФ НА( НСО ) И КОИТО ПОЗВОЛИ НА РУСКИТЕ ТАИНИ СЛУЖБИ И ТУРСКИТЕ ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ ЕВРО ЛИДЕРИТЕ В ХОТЕЛО НА АРАБАДЖИЕВИТЕ ПЕРАЧИ НА ПАРИ ОТ БСП.ПА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БЕЧЕВ МИТО ОЧИЧКИТЕ ОТ БСП ЗА КАРНОБАТЦКИО МАФИОТ КМЕТ НА БСП И МНОГО ДРУГИ ЗНАИНИ И НЕЗНАИНИ МАФИОТИ ОТ БСП/ДпС/ДС И ВСИЧКИ МАНГАЛИ УБИЦИ НА БСП.стига толко че ако почнем да говорим и за ТЕХНОИМПЕКСОВАТА сперма и К.У.Р.В.Т.А МАФИОТКА ОбралА КТБ ЕЛЕН оНЧЕВА със неиня любовник ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ КОЙТО В МОМЕНТА ХАРЧИ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ВЪВ СЪРБИЯ И ПОДЪРЖА СРЪБКИТЕ УЛИЦИ И МАГИСТРАЛИ С ОТКРЕДЕНИТЕ ПАРИ ОТ КТБ БЛАГОДАРЕНИЕ НА БСПоРешарски.....

2018.11.08 | 17:48

5

само се шуми....и НИЩО....в същото време се появи белене изведнъж, след лато казахме не на референдум...

Драган

2018.11.08 | 17:21

4

Това е тъпо изпълнение на ЦЦ и пак ще плащаме ние.

2018.11.08 | 17:06

3

Вкарайте тия седесари в Скравена, какво чакате.

Разбра ли сега

2018.11.08 | 16:44

2

Бoй, eбане и сръбска музика

Добави коментар

Водещи новини