Четири години затвор за дилър на хероин

  • 06 ноември 2018 09:34

  • 652
  • 0
Четири години затвор за дилър на хероин
© gettyimages (архив)

Районната прокуратура в Кюстендил постигна ефективна присъда от четири години за придобиване и държане на хероин, съобщиха от прокуратурата. Присъдата е постановена по водено бързо производство срещу С.Я.

През м. октомври в полицията в Кюстендил била получена оперативна информация за това, че С.Я. ще пътува до конкретен град за купуване на наркотични вещества. В тази връзка била сформирана група от полицейски служители, които го проследили. Мъжът се качил на автобус в Кюстендил, като няколко часа по-късно бил задържан и отведен в Районното управление в града.

При извършен обиск в джоба на якето му било открито топче, съдържащо прахообразно вещество, казаха от прокуратурата. Физико-химическата експертиза е установила, че държаното от С.Я. високо рисково наркотично вещество представлява хероин с нето тегло 9,16 грама. Стойността на откритата у подсъдимия дрога е 1465 лв.

Съдът е постановил присъда, с която е признал С.Я. за виновен, като му е наложил наказание "лишаване от свобода" за срок от четири години при "общ" режим на изтърпяване и глоба в размер на шест хиляди лева.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Кюстендилския окръжен съд. Подсъдимият е осъждан за незаконно държане на наркотици.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
652 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини