Две осъдителни присъди за наркозависима, откраднала пари и дебитни карти

  • 30 октомври 2018 14:28

  • 648
  • 0
Две осъдителни присъди за наркозависима, откраднала пари и дебитни карти
©

35-годишната Елица П., която беше предадена на съд от Окръжната прокуратура във Варна като подсъдима по две дела за кражби на пари и дебитни карти и за използването им без съгласието на титуляра, извършени като продължавани деяния, получи две осъдителни присъди от два състава на Варненския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

За престъплението по член 249, ал. 1 от НК, извършено в периода от 23 декември до 29 декември миналата година, след съкратено съдебно следствие Елица бе осъдена на общо 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, в който съдът й наложи и пробационни мерки за целия изпитателен срок, както и глоба в размер на 100 лева. Присъдата по това дело подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Подсъдимата посетила дома на свой познат от детството си. Използвала отсъствието му и успяла да вземе дебитната му карта с листче, на което бил изписан ПИН-кодът. Час по-късно потърпевшият получил съобщение от банката, че от картата му е изтеглена сумата от 50 лева. Мъжът установил, че дебитната карта и листчето с ПИН-кода липсват. Малко по-късно отново бил уведомен чрез SMS от кредитната институция, че е извършено теглене на 400 лева от картата му. Тогава помолил сина си да уведоми банката за неправомерното теглене.

След полунощ на 29 декември м. г. подсъдимата отново отишла в дома на своя познат. Той я пуснал само в коридора на жилището си. За да я сплаши, взел въздушната си пушка. Когато се върнал обратно в коридора, чул стъпките й по стълбището. След като заключил вратата, проверил портфейла си, който се намирал в якето му в коридора. Така установил липсата му. В него имало 30 лева, лична карта и свидетелство за управление на МПС. Портфейла потърпевшият открил върху пощенските кутии, но без парите, и подал жалба в полицията.

Същото престъпление младата жена осъществила в условията на продължавано деяние и спрямо възрастна жена. С чуждата дебитна карта Елица направила неуспешен опит да изтегли 20 лева от банкомат, платила дребни покупки в магазин и отново опитала да изтегли пари без успех. За това деяние след споразумение с Окръжната прокуратура във Варна с признаване на вина 35-годишната подсъдима получи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок и задължителни пробационни мерки. Споразумението е със сила на присъда и е окончателно.

Осъдената е зависима от хероин и амфетамини от години.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
648 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини