Съдът остави в ареста молдовец, обвинен за отглеждане на марихуана

  • 30 октомври 2018 12:41

  • 543
  • 0
Съдът остави в ареста молдовец, обвинен за отглеждане на марихуана
© Pixabay

Варненският апелативен съд остави в ареста молдовец, обвинен, че е отглеждал и държал с цел разпространение марихуана, съобщиха днес от пресслужбата на съда.

Чужденецът, който е с двойно гражданство - молдовско и румънско, е задържан на 14 юли тази година. Ден по-рано, при специализирана полицейска операция, в село Кичево е разбита наркооранжерията. В нея са намерени 482 саксии с растения в ранен стадий на развитие, апаратура и близо 383 грама суха марихуана. В хода на разследването, в гората по пътя Аксаково-"Албена", са открити още пет чувала с около 15 килограма суха дрога.

Като съпричастен към престъплението по разкритата оранжерия се счита и друг румънски гражданин, наемател на къщата в Кичево, който обаче се е укрил и в момента се издирва.

Според съда от събраните доказателства по случая може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият молдовец е съпричастен към престъпленията, за които се разследва.

Освен това, ако е на свобода, има реална опасност той да се укрие, тъй като е чужд гражданин, няма постоянен адрес или статут на временно или постоянно пребиваващ в страната.
Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Последвайте канала на

Нора Виткова
543 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини