Съдят мъж за хулиганство във влак и закана за убийство

  • 23 октомври 2018 14:04

  • 716
  • 0
Съдят мъж за хулиганство във влак и закана за убийство
© Булфото

За срок до 72 часа Районната прокуратура в Шумен е задържала 31-годишния Емил М., след като го е привлякла като обвиняем за хулиганство в пътнически влак и закана с убийство към кондукторката. Утре, 24 октомври 2018 г., прокуратурата ще внесе искане в съда за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

31-годишният Емил се качил в пътническия влак Варна – Шумен от спирка Калугерица. При проверка на билетите било установено, че мъжът пътува без билет. Отказал да си закупи билет от кондукторката във влака. За инцидента с нередовния пътник бил уведомен началникът на влака, а на пътника му било заявено от служебното лице, че трябва да слезе от вагона на следващата спирка.

Обвиняемият започнал да буйства, отправил закана към 41-годишната кондукторка. Блъснал вратата на вагона, от което стъклото паднало и едва не наранило жената. На спирка Шумен полицейски служители отвели 31-годишния Емил от влака. Той е осъждан многократно, включително за хулиганство и нанасяне на телесна повреда, както и за кражби и грабеж.

Районната прокуратура в Шумен му е повдигнала две обвинения – за престъпление по член 325, ал. 5, във връзка с ал. 1 от НК, извършено при условията на опасен рецидив, и по член 144, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК.

Последвайте канала на

Нора Виткова
716 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини