25 години затвор за строителния предприемач, убил двама души в столичния кв. "Витоша" (снимки+видео)

  • 17 октомври 2018 14:23

  • 11250
  • 4
25 години затвор за строителния предприемач, убил двама души в столичния кв. "Витоша" (снимки+видео)
© Булфото

Софийски градски съд постанови ефективна присъда от 25 години затвор, при първоначален строг режим, за строителния предприемач Драгомир Драгомиров, като от тях трябва да бъдат приспаднат периодът, в който той е бил в ареста, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, Драгомиров бе обвиняем за това, че на 18 май 2017 година разстреля двама души и рани фатално трети в офиса си в столицата. Те се скарали заради 170 000 лв., които Дмитро Куропаткин, Стойка Мишева, Вячеслав Коев и Станимир Михайлов трябвало да му преведат за две сгради. След като избухнал скандал,  Драгомиров извадил законно притежавания пистолет "Берета" и застрелял с два куршума Стойка Мишева и Вячеслав Коев. Мишева била уцелена в гърдите и корема, а Коев в тила и гърдите. Синът на Мишева - Станимир Михайлов, само пострадал. Младият мъж е уцелен в тила и само благодарение на лекарите оцелява. По време на инцидента Дмитро Куропаткин бил излязал да подиша чист въздух, чул изстрелите и побягнал, като успял да звънне на тел. 112 и да извика полиция. „Исках само да ги сплаша, не да ги убия“, оправда се Драгомиров по време на предишните заседания по делото.

Днес съдията поясни, че Драгомиров е трябвало да получи доживотна присъда, защото е бил обвинен за умишлено умъртвяване на повече от едно лице и опит за умишлено умъртвяване. Подсъдимият обаче е признал вината си и процесът се е водил по съкратената процедура, което е допринесло за прочетеното наказание. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване, а Драгомиров остава с мярка "домашен арест".

Прокурорът по делото заяви, че са удовлетворени от присъдата. Ние поискахме 20 години, разкриха от държавното обвинение. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11250 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Обективен

2018.10.17 | 17:18

4
Трябва да го наградят че ги опукал тия, дължали са му пари които съответно той е дължал на банките, за осигуровки на работниците за заплати (ако някой е работил в строителството знае за какво става въпрос, прах и гърч до без дъх.) По мое мнение даже леко са се отървали, теябваше първо да ги чу..ка яко а после да ги гърми.
3

2018.10.17 | 15:40

3
хаха 3-ма да застреля и да го пуснат под "домашен арест".

2018.10.17 | 15:18

2
Вия от смях аххааахахахахах :)))) Дмитро Куропаткин !!!!!
Куропаткин

2018.10.17 | 14:59

1
Куропаткин

Добави коментар

Водещи новини