Прокуратурата с подробности за мъжа, починал зад волана, но спасил ученици

  • 16 октомври 2018 17:43

  • 24692
  • 2
Прокуратурата с подробности за мъжа, починал зад волана, но спасил ученици
© Булфото (архив)

Мъжът, катастрофирал в понеделник с училищния автобус в Кюстендилско, е получил инфаркт, но е положил усилия да спре машината, съобщиха от прокуратурата. Припомняме, че вчера, около 15.00 ч., в с. Слокощица, община Кюстендил, стана пътнотранспортно произшествие с училищен автобус, превозващ деца.

По първоначални данни, по време на движение на автобуса, на управляващия го водач му прилошало. Въпреки здравословния проблем, мъжът положил усилия да приведе автобуса в покой - направил опит да спре встрани от пътя, като използвал и ръчната спирачка, съобщиха от прокуратурата. В резултат на действията му автобусът е спрял, причинявайки леки щети на ограда на къща.

Няма пострадали деца, както и други лица от возещите се в автобуса по време на инцидента. Не се е наложило оказване на медицинска помощ.

Водачът на автобуса е починал, а според издадено първоначално заключение от съдебен лекар смъртта е настъпила вследствие на получен инфаркт. Очаква се заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза, допълват от прокуратурата.

За училищния автобус има сключен договор и разрешително за извършване на такава дейност с община Кюстендил.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
24692 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.10.17 | 06:38

2
Вдигнете пенсионната възраст на 70 години. Няма проблеми,ш,са опраиме.

2018.10.16 | 19:28

1
Подробността е само една, този не е бил седесар, а честен човек, спасил е човешки живот, седесарите минаха през трупове за да забогатеят, и сега правят добри пари от бизнеса с човешкото здраве.

Добави коментар

Водещи новини