Вкараха в затвора полицай, блъснал шофьор на такси и укривал се 7 г.

  • 16 октомври 2018 17:19

  • 19448
  • 1
Вкараха в затвора полицай, блъснал шофьор на такси и укривал се 7 г.
© Pixabay (архив)

34-годишният полицай, който 7 години се укрива от българското правосъдие в чужбина, ще излежи присъдата си. Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Никола Ерелийски е осъден на две години затвор и отнемане на шофьорската книжка, за това, че през 2009 година след употреба на алкохол и с превишена скорост е блъснал таксиметров шофьор, който впоследствие е починал. В деня на обявяване на присъдата Ерелийски е отлетял за Великобритания.

Апелативните съдии потвърдиха днес определението на Окръжния съд и оставиха без уважение искането на Ерелийски за незабавното му освобождаване. В мотивите си магистратите посочиха, че давността не е изтекла, както твърди защитата, защото след обявяване на присъдата той е бил издирван активно у нас, като има десетки докладни записки за това. Адвокатът на бившия полицай Катина Бончева подчерта, че предстои с клиента ѝ да обсъдят възможността за дело в Европейския съд в Страсбург. 

Ерелийски беше задържан във Великобритания след издадена европейска заповед за ареста му на 17 август и от 1 октомври е в пловдивския затвор, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
19448 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.16 | 19:38

1
Това е добре, а Костов, Бисеров, Софиянски, Цветанов, Борисов кога?

Добави коментар

Водещи новини