Цецка Цачева се срещна с председателя на Съда на Европейския съюз

  • 12 октомври 2018 13:47

  • 718
  • 1
Цецка Цачева се срещна с председателя на Съда на  Европейския съюз
© Министерство на правосъдието

Министър Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 проведе среща в Люксембург с председателя на Съда на Европейския съюз Кун Ленартс.

В разговорите участваха и българските представители в Съда на ЕС Александър Арабаджиев, Александър Корнезов, Марияна Кънчева, както и генералния адвокат на съда Евгени Танчев.

Цачева поднесе поздравленията си по повод преизбирането им и пожела успешен мандат. Тя запозна домакините с резултатите от Съвет „Правосъдие“ през вчерашния ден, като отдели по-голямо внимание на подробностите около регламента за електронните доказателства. Решенията на Европейския Съд прилагани в работата на българския съд и адвокатура и взаимодействието между тях бе друга тема в разговорите между министъра и представителите на Съда на ЕС, съобщиха от пресцентъра на министерството на првосъдието.

Участниците в срещата се съгласиха, че обученията на магистрати и адвокати са основа на добро взаимодействие между Съда на ЕС и българското правосъдие.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
718 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.12 | 22:30

1
Жерар Дипардио и по европата ли ходи

Добави коментар

Водещи новини