Затвор за мъж, помогнал на мигранти да преминат страната

  • 14 септември 2018 15:46

  • 1449
  • 1
Затвор за мъж, помогнал на мигранти да преминат страната
© Pixabay

Мъж е осъден на 18 месеца затвор за противозаконно подпомагане на 21 чужди граждани да преминат страната. Това съобщиха от Районната прокуратура в Бургас.

На 1 октомври 2016 година на пътя Приморско- Бургас в съучастие като съизвършител с Е.С., е подпомогнал 21 чужди граждани да преминат страната.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. На Ангел А. е наложена и „глоба“ в размер на 5 000 лв. Съдът е постановил и да бъде отнето в полза на държавата моторното превозно средство, с което са превозени чужденците.

Съдът е привел в изпълнение и предходна осъдителна присъда на Ангел А., постановена му за ползване на платежен инструмент без съгласието на собственика му, по която на Ангел А. е наложено условно наказание от 16 месеца „лишаване от свобода“. Така подсъдимият ще изтърпи общо ефективно наказание от 3 години „лишаване от свобода“.

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1449 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Браво Бе

2018.09.14 | 16:07

1
Значи- за тези които прекарват транзит мигрантите - затвор, а за тези които ги пускат тука и ги настаняват и ги поощряват да се '''интегрират''' - евро фондове и държавни пари ? Някак е доста тъпо и малоумно ...

Добави коментар

Водещи новини