9 години затвор за холандеца, опитал да убие 46-годишна жена край "Телефонната палата"

  • 13 септември 2018 16:00

  • 3063
  • 0
9 години затвор за холандеца, опитал да убие 46-годишна жена край "Телефонната палата"
© Pixabay (архив)

По внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт, Софийски градски съд (СГС) постанови осъдителна присъда от 9 години „лишаване от свобода“ спрямо Хилиямсе Д. по повдигнатото му обвинение за опит за убийство по хулигански подбуди – престъпление по чл.116, ал.1, т.11, вр. чл.115, вр. чл.18, ал.1 от НК, съобщиха от пресцентъра на СГП.

Хилиямсе Д. бе предаден на съд, затова че на 14.12.2016г., около 05:35 часа, в гр.София, до „Телефонната палата“, по хулигански подбуди е извършил опит умишлено да умъртви М.Г., като с нож й нанесъл прободно-порезно нараняване на шията, като от деянието, макар и довършено, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца общественоопасни последици по независещи от него причини.

Пострадалата М. Г. работела като чистачка в Министерство на финансите и работното й време започвало рано сутрин. На 14.12.2016г. около 05:25 часа, тя слязла от трамвая на спирката на пл. „Гарибалди“ в гр.София, за да отиде на работа. На спирката към пострадалата се приближил Хилиямсе Д., когото пострадалата не познавала. Той се опитал да я заговори, но тя не му обърнала внимание.

Хилиямсе Д. бил употребил алкохол и марихуана и под тяхно въздействие, без да бъде провокиран по какъвто и да е начин, решил безпричинно да умъртви жената. За да реализира намерението си той я последвал по пътя й към Министерство на финансите и я нападнал в гръб. С носения от него нож, с приблизителна дължина на острието 10 см., й нанесъл удар в областта на шията и я блъснал на земята, с което й причинил прободно-порезно нараняване.

Жената се изправила за момент, но поради обилната кръвозагуба, отново паднала на земята. Непосредствено преди да загуби съзнание тя видяла как нападателят й се връща и прави опити да я изправи на крака. След това той спрял преминаващо такси и помолил водача му за помощ.

Виждайки явните следи от насилие и тежкото състояние на пострадалата, таксиметровият шофьор сигнализирал полицията и Хилиямсе Д. бил задържан до тялото на жертвата му. В резултат на своевременната медицинска помощ животът на пострадалата бил спасен, въпреки изключително тежкото й състояние в следствие на нанесената травма.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3063 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини