Цацаров: Арабаджиеви ще се завърнат доброволно? Аз нямам такава информация (обновена+видео)

  • 12 септември 2018 11:56

  • 6628
  • 6
Цацаров: Арабаджиеви ще се завърнат доброволно? Аз нямам такава информация (обновена+видео)
©

Арабаджиеви ще се завърнат доброволно? Кой е казал това? Адвокатът им? Аз не разполагам с подобна информация. Вижте, ние не сме пощенска станция. Прокуратурата не приема уведомления, разпространени из медиите. В момента установяваме точното местонахождение на Арабаджиеви.

Това заяви главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в пред журналисти в парламента. По думите му акциите, предприети срещу бизнесите на Арабаджиеви и Миню Стайков, няма да приключат само с тях.

Всяко разкриване на подробности по тези случаи би увредило разследването. Но такива действия ще продължат и занапред, но не очаквайте постоянно да се изнася информация, тя ще бъде споделена с медиите, когато преценим, допълни Цацаров.

По отношение на трагичния инцидент край Своге държавният обвинител заяви, че разследването продължава.

В петък ще бъдат назначени двете основни експертизи – асфалтовите проби и мантинелите.

Като първи данни асфалтовите проби ще бъдат изследвани в лаборатория в Австрия, а мантинелите – в БАН. Всъщност именно резултатите от асфалтовите проби и изследванията от мантинелата ще хвърлят повече светлина върху трагедията. Има много писма, с които АПИ е била сигнализирана за този проблем, но защо не е имало реакция от страна на АПИ, предстои да разберем. При всички случаи предстоят още разпити, посочи Цацаров.

Относно експертизата на починалата родилка в Сливен Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в сподели, че нещата са сложни.

,,Има липса на съдебни медици, особено в Северозападна България – Видин, Враца и Монтана. Това е проблем, който трябва да намери държавно решение. Малко са лекарите, които искат да участват в експертиза, тъй като трябва да определят грешка на свой колега. Ето защо трябва да се разчита на неутрална експертиза. Така че за момента не мога да ви дам отговор за родилката от Сливен'', отговори той.

,,Аз не мога да коментирам министерските оставки, съдебната власт не може да има отношение към това. Само искам да вметна едно нещо. Става дума за трагедията край Своге. Тогава в пленарната зала беше изтървана фразата Вие убихте 17 човека. Това не е редно, най-малкото заради паметта на пострадалите и жертвите. Много е лесно да се раздават присъди в тая зала. Нека да не се прави политически рейтинг върху трупове, защото е много грозно. Каквото зависи от нас, ние ще го свършим'', добави още Цацаров.

На въпрос дали е истина, че ще стане член на Конституционния съд Цацаров категорично опроверга тези слухове.

,,Не ми се коментират слухове, тръгвам към Съдебната палата, не към Конституционния съд. Моля ви, разберете ме – мандатът не е смисъла на моя живот. Моята кариера не свършва с мандата ми. Да си мислиш, че животът ти е мандата, значи си сбъркан някъде в главата'', отвърна главният прокурор.

,,Как така няма искане за екстрадиция на Митьо Очите? Това искане е изпратено до турските власти, с тях сме в постоянен контакт. Вече съдът решава кога ще бъде насрочено делото'', обясни Цацаров.

,,Младен Маринов го познавам много добре. Той е професионалист, с него работим изключително добре. Това е човек, който познава и разбира проблемите на полицията. За жалост обаче ще бъде залят не само с професионални, но и с политически проблеми, но вярвам, че ще се справи'', заяви Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в относно предложението главният секретар да оглави Вътрешното ведомство.

Последвайте канала на

Владимир Василев
6628 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Истината

2018.09.13 | 22:37

6
Kъде са списъците, със кредитните милионери, вече милиардери(с милионки, раздадени от ДС на БКП, сега БСП), и колко от престъпниците, в тези списъци, са в затвора,(при всичките, "разноцветни власти", на СДС, НДСВ, ДПС, БСП и ГЕРБ???? САМО, ЕДИН МИ ПОСОЧЕТЕ, ПОВЕЧЕ НЕ ЩА????


2018.09.13 | 08:19

5
Абе само едно не мога да разбера...Вие верно ли си вярвате,че ще ги върнете?!? И колко от знаковите престъпници,които избягаха успяхте да върнете досега,че нещо не мога да се сетя??? Стига майтапи моля ви се...На всички е ясно,че тия повече няма да ги видим!
Stamat

2018.09.12 | 13:09

3
В епизод на "Джурасик Парк" хванаха едно малко тиранозавърче със счупено краче. Татко Т и мама Т се появиха след известно време и си го взеха. Сега пак хванаха едно малко вълчозавърче вчера и чакат родителите му да се появят - стар номер, нали?

2018.09.12 | 13:13

4
Та ева в тролската човка да те е*а

2018.09.12 | 12:17

2
Трябва да се обърнем към Интерпол, Европол, Скотланд Ярд, мадър-факър-полицията, а и братушките няма да ни откажат, за съдействие при бягство на седесари от страната.

2018.09.12 | 12:15

1
Ще се завърнат като братя Галеви, т.е. когато Костов избелее и стане честен човек, демек, на Куковден.

Добави коментар

Водещи новини