Районният прокурор на Варна разкри подробности за децата, паднали в морето в района на вълнолома

  • 16 август 2018 12:44

  • 10832
  • 0
Районният прокурор на Варна разкри подробности за децата, паднали в морето в района на вълнолома
© bulphoto

Двете момчета, които вчера паднаха от вълнолома във Варна са били на Морска гара за празничния концерт от 21.00 часа. Това каза изпълняващият длъжността районен прокурор на Варна Красимир Конов пред Фокус.

По думите му момчето, което беше намерено тази сутрин около 9:00 часа в района на тетраподите, е на 13 години и се казва Мариан. 

В момента продължава издирването на второто момче – 14-годишният Диян, който е ученик в училище „Стоян Михайловски“ във Варна.

Според прокурор Конов, заедно с групичка от още няколко деца, с които се познавали от два-три месеца, момчетата са се събрали на Морска гара за концерта по повод празника на град, който трябваше да започне в 21:00 часа снощи. До началото му, децата решили да се разходят, но до инцидента се е стигнало поради злощастно стечение на обстоятелствата и подценяване на вълнението, обясни прокурор Конов.

Минавали са през хлъзгав участък от вълнолома. Вълните са били големи, заливали са го. Една от тях е завлякла в морето две от децата. Първоначално е започната работа по хипотеза за склоняване към самоубийство, но след разпита на очевидците, тази хипотеза е разколебана. Близо осем свидетели са разпитани до момента, като сред тях са децата от същата група, родители и случайни минувачи.

„Свидетели съм сигурен, че има много повече, но не са установени. Но и тези, които сме разпитали, пресъздават вече една ясна картина на станалото“, добави още прокурор Конов и добави, че показанията им не си противоречат.

Между 3 и 4 бала е било вълнението в момента на инцидента.

Днес на място са двамата спасители от Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението, които снощи са търсили децата, двамата водолази са във водата с колегите си от Военноморските сили.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10832 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини