Готови са новите правила за конвоиране на задържани и осъдени

  • 13 август 2018 14:49

  • 3089
  • 0
Готови са новите правила за конвоиране на задържани и осъдени
© Булфото/архив

Готови са новите правила за конвоиране на задържани и осъдени. Това съобщиха от Министерството на правосъдието, откъдето уточняват, че след като по тях се произнесат заинтересованите институции, те ще бъдат утвърдени от министър Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Любителско видео от постъпването в болница на разследваната за корупция бивша кметица на община "Младост" Десислава Иванчева  - с белезници на краката и ръцете, е причината за промените. Правозащитни организации, адвокати и граждани реагираха остро срещу унизителното отношение към човек, чиято вина все още не доказана. 

Работна група, начело с шефа на затворите Васил Миладинов, трябваше да подготви новите правила до миналия петък. Ден по-рано обаче той издаде временна заповед, по силата на която Десислава Иванчева напусна лечебното заведение неокована.

От Министерството на правосъдието не уточняват какви са предлаганите промени в режима, но самият Миладинов даде да се разбере, че ще се прилага индивидуален подход при конвоирането на всеки задържан.

Становища се чакат от Върховна касационна прокуратура, Върховен касационен съд и Върховен административен съд.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
3089 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини