Отмениха предсрочното освобождаване на убиеца на малкия Паоло

  • 12 юли 2018 18:10

  • 4164
  • 2
Отмениха предсрочното освобождаване на убиеца на малкия Паоло
© Булфото (архив)

Пловдивският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Георги Сапунджиев, който на 2 юни 2014 година прегази с джипа си 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора.

Сапунджиев ще трябва да изтърпи остатъка от наложеното му наказание, което е шест години лишаване от свобода. Въззивният съдебен състав прие, че спазването на установения в затвора ред и трудовата ангажираност на осъдения по време на изтърпяване на наложеното му наказание не са достатъчни доказателства за неговото поправяне, предаде Дарик.

За добро поведение на Георги Сапунджиев е бил променен режима на изтърпяване на наказанието от "общ" на "лек". За положителните му прояви, осъденият постоянно е бил поощряван с домашен отпуск до две денонощия, от пет денонощия и годишна почивка извън затворническото общежитие от открит тип.

Апелативните съдии са отбелязали рядко срещаната от затворническата администрация активност – за престоя на Сапунджиев до момента са издадени 29 заповеди за награждаване  с домашен отпуск, който в рамките на по-малко от три години е в общ размер от 102 дни.
  
В същото време, в материалите към затворническото му досие, съществуват данни, че осъденият продължава да не приема в пълна степен вредите, които е причинил с деянието си и размера на наложеното му наказание.

По тази причина е прието, че с поведението си Г.С. не е дал предвидените в закона доказателства за своето поправяне, за да ползва изключението и привилегията на условното предсрочно освобождаване. В противен случай приложението на този институт би било единствено  средство за корекция размера на наложеното на осъдения  наказание.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4164 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ало

2018.07.12 | 19:45

2
Това курорт ли е , или затвор ?!?! Ако нормален и отговорен човек згази дете , то затвор не му трябва . Собствената му съвест и мисли ще го съсипят !
боклук

2018.07.12 | 19:40

1
смърт за изрода

Добави коментар

Водещи новини