Оставиха в ареста турчина, убил на пътя три жени и дете

  • 12 юли 2018 11:32

  • 1033
  • 0
Оставиха в ареста турчина, убил на пътя три жени и дете
© Getty Images/Guliver

Пловдивският апелативен съд отхвърли жалбата на германския гражданин с инициали Дж. К. срещу мярката му за неотклонение „задържане му под стража“ взета от Окръжния съд и потвърди оставането му в ареста. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата – Пловдив.

На 1 юли Дж.К. е управлявал „Фолксваген Транспортер“, с който се е блъснал в излизащ от аварийната лента на автомагистрала „Тракия“ товарен автомобил „Мерцедес“ и се е преобърнал. При катастрофата са загинали двегодишния му син, тъщата и двете сестри на съпругата му.

Съдът прие, че от показанията на свидетели и от огледа на местопроизшествието Дж.К. по неизвестни за сега причини е навлязъл с автомобила си в аварийната лента на магистралата и за това съществува обосновано подозрение, че той е съпричастен към извършеното престъпление, а именно причиняването на смърт по непредпазливост на четирима души.

Апелативните магистрати считат, че при по-лека марка за неотклонение обвиняемият може да се укрие, тъй като няма адрес в България. 

Повдигнатото обвинение спрямо Дж. К. е за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3 пр. 5, б. Б, пр. 1-во вр. с ал. 1, б. В вр. с чл. 342, ал. 1, пр. 3-то от НК, наказуемо с лишаване от свобода от 3 до 15. 
Определението на съда е окончателно.

Съгласно чл. 16 НПК обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1033 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини