Съдът предава българка на френските власти

  • 19 юни 2018 13:33

  • 1758
  • 0
Съдът предава българка на френските власти
© Gettyimages

Окръжният съд в Добрич допусна българска гражданка да бъде предадена на френските съдебни власти в изпълнение на Европейска заповед за арест, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Искането за предаването на 28-годишната К.С. е издадено от прокурор при областния съд в град Бобини за провеждане на наказателно преследване срещу жената за три престъпления, квалифицирани като "съучастие в трафик на хора, утежнено сводничество и участие в престъпна асоциация". Посочено е, че деянията са извършени в периода от 2015-а до началото на 2018 година в Париж, Кретей, в регион Ил дьо Франс.

Максималният размер на наказанието, което френските закони предвиждат за такива престъпления, е десет години лишаване от свобода, посочват от пресцентъра.

Пред окръжния съд жената е дала доброволно съгласие да бъде предадена на френските съдебни власти. От Франция е получено уверение, че ако българската гражданка бъде призната за виновна и осъдена, при нейно желание тя ще бъде върната в България за изтърпяване на евентуално наложеното й наказание лишаване от свобода.

Съдебният състав е разпоредил К.С. да бъде приведена в затвора в Сливен до фактическото й предаване на френските власти. Решението на окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1758 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини