48-годишен мъж е привлечен като обвиняем за измама за над 75 000 лева

  • 19 юни 2018 11:02

  • 1801
  • 0
48-годишен мъж е привлечен като обвиняем за измама за над 75 000 лева
©

48-годишен мъж от Ловеч е обвинен в извършването на измама в особено големи размери. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Велико Търново.

В хода на разследването е установено, че в периода от края на месец септември до 23 ноември 2015 година в село Горско Сливово и във Велико Търново е извършена измама спрямо 41-годишен мъж. Извършителят го е заблудил, че е представител на фармацевтична компания за Северна България и ще му съдейства да работи, като представител на фирмата за регион Севлиево. Мъжът обяснил на потърпевшия, че трябва предварително да заплати получените мостри и стойността на разпространяваните в аптечната мрежа стоки. Той поискал пари и за кандидатстването във фирмата. По този начин на потърпевшия е причинена имотна вреда от предплатени без основание суми в размер на 75 600 лв.

От проведените действия по разследването е установено, че извършител е Т. Б., известен на полицията. Деянието е извършено при условията на продължавано престъпление и в съучастие с трети лица. След доклад на материалите в прокуратурата Т. Б. е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини