Оправдаха Илко Семерджиев (видео)

  • 18 юни 2018 15:56

  • 4458
  • 3
Оправдаха Илко Семерджиев (видео)
© Булфото (архив)

Състав на Софийски градски съд призна за невинен бившия здравен министър от служебното правителство Илко СемерджиевИлко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен, предаде репортер на Novini.bg. 

Той бе обвинен, че е заплашвал по телефона с уволнение директора на Изпълнителната агенция по лекарствата доц. Асена Стоименова, тъй като тя не е била съгласна да назначи за свой заместник посочен от него човек.

Причината е, че кандидатът за заместник бил в конфликт на интереси. Прокуратурата ще протестира решението на съда. 

 Това решение може да се обжалва в 7-дневен срок. Самият Семерджиев заяви пред журналистите, че и обжалването ще има същия резултат.

Пред медиите Илко СемерджиевИлко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен каза, че е очаквал оправдателната присъда. По думите му това е било "нелепо обвинение" и "днес катастрофираха както г-жа Стоименова, така и прокуратурата".

Семерджиев обясни, че според него казусът е бил изпреварваща атака, за да може Стоименова да съхрани едноличното си управление и контрол върху целия фармацевтичен сектор. 

"Тя очевидно не желаеше да има заместник, както се изисква по правилника за устройството и дейността на ИАЛ, за да може самоволно да се разпорежда с целия сектор и резултатите от това бяха кошмарни. През мандата на нейното управление разходите за лекарства се увеличиха с над един милиард лева - говорим за периода от 2014 - 2017 г.", каза Семерджиев.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4458 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
DOKTOR

2019.04.04 | 18:29

3

PICH , smelchaga. malko sa kato nego voivodi. USPECH ILKO.

2018.06.18 | 18:55

2
Този е истински българин...той въобще не краде ама ВРО ще...ХАЙДУТИН ГЯУРИН

2018.06.18 | 17:01

1
Нямаме правосъдие...

Добави коментар

Водещи новини