Съдът уважи протеста на Окръжната прокуратура срещу присъдата на адвокат, обвинен за подкуп

  • 18 юни 2018 12:20

  • 2080
  • 0
Съдът уважи протеста на Окръжната прокуратура срещу присъдата на адвокат, обвинен за подкуп
© Булфото (архив)

Апелативният съд уважи протеста на Окръжната прокуратура срещу оправдателната присъда на адвокат, предаден на съд за подкуп. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

С парите – 7 000 лева, подсъдимият защитник М.С. трябвало да упражни влияние при вземане на решение на негов познат обвинител да върне веществени доказателства по делото и впоследствие да прекрати досъдебно производство срещу обвиняемите. Престъплението е извършено от ноември 2012 г. до 14 февруари 2013 г. в Бургас.

Първоначално поисканата сума била 8070 лева – веществено доказателство по досъдебното производство, водено срещу организирана престъпна група и за данъчно престъпление. 

Делото било решено от първата съдебна инстанция във Варненския окръжен съд, който признал за невинен по обвинението М.С. Последвал протеста на Окръжната прокуратура срещу оправдателната присъда в Апелативния съд, където той е поддържан и от представителя на Апелативната прокуратура. 

Така Апелативният съд отменил оправдателната и постановил нова, с което М.С. бил признат за виновен и му било наложено наказание 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок на 15 юни тази година. Подсъдимият адвокат трябва да заплати в полза на държавата направените по делото разноски за съдебни експертизи.

Присъдата на Апелативния съд подлежи на касационна проверка във ВКС в 15-дневен срок.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2080 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини