Осъдиха трима за побоя над руските рокери "Нощни вълци" в Бургас

  • 08 юни 2018 19:39

  • 7516
  • 1
Осъдиха трима за побоя над руските рокери "Нощни вълци" в Бургас
© Булфото

Бургаският районен съд наложи наказания на трима души заради побоя над руските рокери "Нощни вълци" в морския град. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Единият от обвиняемите е с ефективна присъда от 2 години лишаване от свобода. Това е Атанас М. Той ще изтърпи и стара присъда от 1 година лишаване от свобода, наложена по друго престъпление, за което е осъден от Районен съд - Поморие.

Неговият съучастник Светлозар М. е с условна 2-годишна присъда за побоя над рокерите. Тя е с изпитателен срок 3 години. На третия участник в инцидента - Стойчо Г. - е наложено условно наказание от 2 години "лишаване от свобода" изтърпяването, на което е отложено с 3 години изпитателен срок.

Припомняме, че инцидентът стана на 30 юни 2016 година. Посещението на рокерите в Бургас бе част от инициативата "Славянски свят 2016". Обиколката на "Нощни вълци" тогава започна от Москва на 23 юни и премина през 12 държави. В Бургас обаче бе белязана със сблъсъци, при които се използвани електрошокови палки, юмруци и ритници между представители на украинска организация и български войнски съюз.

Присъдата на Районен съд - Бургас, наложена на тримата подсъдими, може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
7516 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
AZ

2018.06.09 | 00:09

1
„Нощните кьопеци„ са кученцата на Путин! Кви Украинци ви се привиждат бре?

Добави коментар

Водещи новини