Четиримата биячи от Раднево са осъдени за опит за убийство през 2016 г.

  • 08 юни 2018 11:16

  • 2933
  • 0
Четиримата биячи от Раднево са осъдени за опит за убийство през 2016 г.
©

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора са осъдени четирима мъже за опит за убийство. 21-годишният Стефан Иванов е осъден за това, че на 2 май 2016 г. в Раднево, обл. Стара Загора, опитал да убие двама мъже, като в единия случай е действал в съучастие с Антон Иванов, Динко Асенов и Калчо Иванов, като опита за убийство е извършен по хулигански подбуди.

Окръжен съд-Стара Загора налага на Стефан Иванов 12 години "лишаване от свобода" при първоначален "строг режим". Той е осъден да заплати на граждански ищец 25 000 лева обезщетение за претърпени имуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва, считана от датата на увреждането.

Съучастниците, 41-годишният Калчо Иванов получава 8 години при първоначален "строг" режим, 25-годишният Динко Асенов получава 5 години при първоначален "строг" режим и 23-годишният Антон Иванов получава 4 години при първоначален "общ" режим. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив.

Припомняме, че на 2 май 2016 г. в Раднево заради отнето предимство възникна конфликт между два автомобила. Реплики на кръстовището са си разменили обвиненият Стефан и 28-годишен мъж с инициали Г.Н. Малко по късно пред фитнес зала в града трима мъже бяха нападнати от четиримата обвиняеми с бухалки. Две вечери подред жители на Раднево се събират на протест, а полиция охраняваше циганската махала в града. Вчера между граждани и служители на реда възникнаха и сблъсъци, при които бяха ранени трима полицаи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2933 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини