Майката на убития Георги в Борисовата градина: Целунах го и му затворих очите

  • 13 април 2018 09:29

  • 20293
  • 0
Майката на убития Георги в Борисовата градина: Целунах го и му затворих очите
© Булфото

Целунах го и му затворих очите. Това разказа пред Софийски градски съд Албена Игнатова, майка на 16-годишния Георги, който беше заклан посред бял ден в Борисовата градина преди почти три години.

Жената не заварила живо първородното си дете. Георги издъхнал няколко минути преди родителите му да пристигнат на лобното му място - пейка на една от алеите в Борисовата градина. Момчето бе убито на 2 юни 2015 г., а подсъдим за убийството е Йоан Матев, който се укрива от МВР близо година и половина, преди да бъде арестуван.

След показанията на родителите вчера подсъдимият невъзмутимо си хапна кроасан пред тях, пише "Телеграф".

Родителите на Георги го заварили да лежи по гръб. Под ребрата вляво имал рана. Майката се спуснала да го прегърне, въпреки че полицай не разрешил.

"До последно вярвах, че той все още диша. Моля се детето ми да не се е мъчило много", разказа през сълзи 42-годишната Албена. Жената разказа пред съда, че братчето и сестричето на Георги непрекъснато искали той да си дойде, въпреки че знаели, че той е звездичка. "Отиде си голяма част от сърцето ми", казва с мъка майката. По думите й смъртта му е оставила траен отпечатък върху всички в семейството. Тя допълва, че Георги е бил сърдечен и отговорен.

Приятелката му Лора, в чийто ръце момчето издъхнало, е била първата му любов. Тя разказа пред съда за последните мигове на Георги: "На 2 юни 2015 г. в 11,42 ч ми се обади Георги и каза, че ще ме чака пред моето училище "Христо Ботев" край БНР. Минута по-късно той отново ми звънна и ми каза: "Лора, моля те, ела, наръгаха ме!".

Лора си спомни, че след думите на Георги, че е наръган, тя не е затваряла телефона и е тръгнала да го търси на алея в Борисовата градина край Конната база. "Сетих се, че сме се събирали на една пейка и тръгнах към нея. Видях го да лежи по гръб. Портфейлът му беше отворен, а до него имаше тесте карти", каза Лора и добави, че Георги е гледал в една точка, имал пяна на устата и си държал ръката на рана в корема, която била от нож. През това време той издавал "ужасяващи" звуци и опитвал да си поеме въздух. Тя го пипнала за рамото и го държала за ръката, разказа още през сълзи момичето.

Минути по-късно дошъл техен общ приятел, линейка и полиция. Лекарите, дошли на място констатират, че той е издъхнал.

"Той беше отличен ученик, беше възпитан и целеустремен. Нямаше врагове", каза още Лора пред съда.

След изслушването на свидетелите съдът е разпоредил да се направи справка в МОН, както и от частното училище „Езиков свят“ , която да покаже дали момиче на име Стефания Вълчанова е учило там. Именно тя се е свързала чрез Фейсбук с най-добрия приятел на Георги – Константин , около година след убийството, и поискала среща, защото имала информация за смъртта на Георги. Лора също отишла на срещата с непознатото момиче. В съобщение по Вайбър Стефания обяснявала, че се съмнява, че убиецът е Йоан и обяснявала защо. Тя искала да каже и на полицията, но се страхувала някой да не й затвори устата.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
20293 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини