Решават следобед за мярката за неотклонение на заподозрения в тероризъм мароканец

  • 20 февруари 2018 12:01

  • 1163
  • 2
Решават следобед за мярката за неотклонение на заподозрения в тероризъм мароканец
© Булфото (архив)

Апелативният съд в Пловдив отложи за следобед обжалването на мярката за неотклонение на обвинения в тероризъм и издирван от Интерпол мароканец Науфал Захри.

Причината - отсъствието на преводач в съдебната зала, предаде БНТ.

Захри беше оставен в ареста за срок от 90 дни от Хасковския окръжен съд по искане за екстрадиция от мароканските власти.

Минути след началото на заседанието, апелативните магистрати успяха да открият преводача, който се оказа че е в Хасково. По телефона той обясни, че няма автомобил, с който да се придвижи до Пловдив. Ако преводачът от арабски успее да пристигне в града, мярката на Нофал Захри ще гледа в 13.30 часа. Според апелативната прокуратура, мярката на предполагаемият участник в "Ислямска държава" не трябва да се променя.

Нофал Захри беше задържан с група сирийски мигранти след като незаконно премина на 13 януари българската зелена граница. Макар да представил няколко документа за самоличност, българските власти установиха, че всички те са преправени. След направена проверка стана ясно, че Интерпол издирва мароканеца за предполагаеми връзки с ИДИЛ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1163 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.06.10 | 22:47

2
Какво викаш, много ги е страх да минават от тука хахахах

2018.02.20 | 13:48

1
Едно въже на шията и проблема е решен!

Добави коментар

Водещи новини