Пламен Георгиев: 14 милиона лева са в несъответствие в имуществото на Иво Прокопиев

  • 13 декември 2017 08:51

  • 4849
  • 5
Пламен Георгиев: 14 милиона лева са в несъответствие в имуществото на Иво Прокопиев
© БНТ

Нашите инспектори установиха несъответствие от 14 милиона лева. Тази сума не може да бъде обяснена от Прокопиев. Има и установени грешки в продажбата на "Каолин". Идеята там е била работниците да станат собственост на фирмата. Това заяви в сутрешния блок на БНТ Председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев по повод запорираното имущество на бизнесмена Иво Прокопиев.

"Законът ни задължава да извършим проверка и нямаме право на лична преценка. В България действа гражданската конфискация или така нареченото необяснимо богатство. Пуска се сигнал и започва проверка на източника на имуществото. Ако е незаконен в рамките на 10-годишен период, се отнема", допълни той.

"Установихме грешка при приватизирането на „Каолин“. Там имаше и нарушение. Проверката продължи 7-8 месеца. След тези проверки 3-4 дружества бяха закрити, но те не бяха пряко на Иво Прокопиев, но са свързани с името му", каза още Георгиев .

"Цялата тази информация беше класифицирана, а Иво Прокопиев е знаел за цялата проверка, сам го потвърди. Явно имаме „къртица“ в Комисията. Има хора, които считат, че са над закона. Не мога да разбера кой човек може да се поставя над закона и да иска да натисне една независима комисия", запита председателят .

"Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество не може да налага запор. Запор е поискан от съда в Бургас и може да се обжалва в Апелативен съд. Трябва да се изчака решението на Апелативния съд. Запорирани са 13 процента от дружество, което държи 50 % от „Икономедия“ и няма заплаха за бизнеса на Прокопиев, както той твърдеше", завърши Пламен Георгиев .

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4849 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Име

2018.01.03 | 14:52

5
Трябва да се раследва от 1989г.до този момент.Къде изчезнаха толкова много пари от хазната и всичко се разпродаде за стотинки.След прехода всички на сапун!
Станишев

2017.12.13 | 11:43

4
А на синчето и дъщерята на Папазов за Теца?
Ахмед

2017.12.13 | 11:41

3
А на Делян Пеевски?
Варна

2017.12.13 | 11:32

2
Проблемът не е в несъответствието в сметките на Прокопиев. - Проблема е в сметките на почти всички политици и фирми заети с обществени поръчки. Проблемът е в това, че проверката на Прокопиев не е от желание на органите да си свършат работата а за да го опитомят, онези които с
Бургазлия

2017.12.13 | 11:10

1
В случая КОНПИ е бухалка на свинята от ДПС.

Добави коментар

Водещи новини