В Бургас изправят пред съда рускиня, измъчвала дете

  • 11 юли 2017 15:04

  • 7017
  • 0
В Бургас изправят пред съда рускиня, измъчвала дете
© Getty Images/Guliver

Състав на Апелативния съд в Бургас ще заседава по дело срещу обявена за издирване руска гражданка, насилвала дете. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

Рускинята е задържана под стража до приключване на производството по екстрадация. Утре ще бъде гледана жалбата на рускинята срещу взетата й мярка.

Татяна Северцева се издирва от съдебните власти на Руската Федерация за провеждане на наказателно производство срещу нея по обвинение в извършване на две престъпления. Става въпрос за измъчване т.е причиняване на физически и психически страдания чрез систематично нанасяне на побои и други насилствени действия, извършени по отношение на непълнолетно лице, знаейки, че се намира в безпомощно състояние, уточниха от пресслужбата на съда в Бургас.

Второто престъпление е насилствени действия от сексуален характер с прилагане на насилие към потърпевшия, с използване на безпомощното му състояние, като действията са извършени от група лица по предварителен сговор, по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст.

Посочените престъпления имат свой аналог в текстове от Наказателния кодекс на Република България и за тях се предвижда наказание лишаване от свобода до три години - за телесна повреда на малолетно или на повече от едно лица и наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години - за блудство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7017 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини