Дават прокурор на съд за опит за принуда и престъпления срещу правосъдието

  • 07 март 2017 16:36

  • 3198
  • 1
Дават прокурор на съд за опит за принуда и престъпления срещу правосъдието
©

Прокуратурата предава на съд административния ръководител на районна прокуратура Казанлък Кръстин Кацаров заради престъпления против правосъдието и за опит за принуда, съобщават от прокуратурата.

Според държавното обвинение прокурор Кацаров е склонил двама прокурори да прекратят разследване за държане на наркотични вещества срещу лице, което е син на негови приятели.

При друг случай Кацаров е склонил прокурор да наруши служебните си задължения и да привлече към наказателна отговорност лице за документна измама, без да е доказаната вината му. Съдия в Административен съд – Стара Загора също е бил повлиян от обвиняемия да уважи жалбата на представител на търговско дружество за отмяна на заповед.

Чрез телефонно обаждане пък Кацаров е принудил баща да убеди сина си да не търси правата си по съдебен път за нанесен побой и отправени закани, посочват още от прокуратурата. Ако синът не оттегли жалбата, то Кацаров щял да направи така, че той да влезе в затвора и да бъде подложен на сексуално насилие именно от човека, срещу когото е подал жалбата. От прокуратурата посочват, че са разпитани 50 свидетели.

Предстои Софийски градски съд да насрочи разглеждането на делото.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3198 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2017.03.19 | 23:12

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини