15 години затвор за мъж, убил свой съселянин

  • 01 октомври 2015 15:16

  • 1087
  • 0
15 години затвор за мъж, убил свой съселянин
©

Наказание от 15 г. лишаване от свобода при строг режим ще изтърпи 54-годишният Дафин Незиров за убийството на Али Шерифов, извършено преди 3 г. в сатовчанското с. Кочан. Присъдата е окончателна и влезе в сила в сряда, след като бе потвърдена от ВКС, съобщи 24 часа.

Първоначално Окръжен съд – Благоевград наложи на Незиров наказание 12 г. лишаване от свобода, но прокуратурата протестира и Апелативният съд в София увеличи наказанието на 15 г. ВКС пък в сряда излезе с окончателното решение. Ден по-късно присъдата е приведена в изпълнение и Дафин Незиров е задържан и отведен в Затвора в Бобов дол, съобщиха от оръжната прокуратура в Благоевград.

В хода на проведеното разследване е установено, че между Незиров и пострадалия Али Шерифов имало конфликт, който датирал от повече от година преди убийството. Причина за конфликта били разпространяваните в селото слухове, че двамата имали интимна сексуална връзка. Али Шерифов споделял това със съселяните си, поради което Незиров нееднократно го пребивал. На 15 октомври 2012 г., около 23.30 ч. Незиров се прибирал към дома си в с.Кочан, след употребено голямо количество алкохол. Срещнал Али Шерифов и го пребил. След това се прибрал в дома си, като оставил пострадалия в безпомощно състояние на улицата, а малко по-късно Шерифов починал.

По отношение на Незиров има постановена присъда на Районен съд Гоце Делчев за изнасилване на четирима мъже от селото, но тя още не е влязла в сила. Окръжна прокуратура -Благоевград изказва своята благодарност на сектор "Криминална полиция" при ОД на МВР и РУП-Гоце Делчев за проявеното активно съдействие на органите на досъдебното производство за разкриване на престъплението и недопускане укриване извършителя от изтърпяване на наказанието.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1087 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини