Троен убиец не се яви в съда, обявиха го за общодържавно издирване

  • 19 януари 2015 13:48

  • 1713
  • 1
Троен убиец не се яви в съда, обявиха го за общодържавно издирване
©

Хуриет Сюлейманов, убил тримата студенти от Плевен в катастрофа край Луковит на 5 май м. г., не се яви на съдебното заседание в Ловешкия окръжен съд днес и бе обявен за общодържавно издирване, съобщава Дарик.

Началото на делото беше отлагано на два пъти, втория път по искане на прокурора Валентин Вълков, за да изиска информация пребивава ли 30-годишният ром на адреса в кубратското село Сеслав, където изтърпява наложената му мярка за неотклонение домашен арест.

От получен факс от Областната дирекция на МВР - Разград, стана ясно, че Сюлейманов е редовно призован за делото, лично е получил призовката си на 17 декември м. г. Последната полицейска проверка, установила, че той е в дома на родителите си в селото, е от 14 януари т. г. Днес майката казала на униформените, че синът й заминал за София.

Адвокатът на тройния убиец Владимир Маринов посочи, че от две седмици няма контакт с подопечния си.

Ход на делото не беше даден, тъй като присъствието на подсъдимия е задължително с оглед характера на повдигнатото обвинение, обясни съдията Емил Давидов. Той разпореди Сюлейманов да бъде обявен за общодържавно издирване и мярката му за неотклонение да бъде променена в по-тежка - задържане под стража. Ново съдебно заседание бе насрочено за 23 февруари.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1713 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кабули

2015.01.21 | 10:52

1
Щом тези, които раздават правосъдие са прости толкова много, колкото може да бъде прост един безвъзвратно заболял от корупция съдия, представете колко сме пости ние, дето им вярваме на лакърдиите по канализацията. Ами умници, да бяхте му сложили гривна с Джи Пи Ес, та да го знаете кога ходи в тоалетната. Сега бърже пишете или Гърция, или до Турция, или до Германия, или до Испания, та да ви го доведат те, на тепсия.

Добави коментар

Водещи новини