Отмениха присъдата за убийството на 11-годишния Станислав

  • 20 януари 2014 07:11

  • 1754
  • 2
Отмениха присъдата за убийството на 11-годишния Станислав
©

Върховният касационен съд (ВКС) отмени 18-годишната присъда на шотландеца Дейвид Бел Брайсън (73 г.) за убийство на дете. С решението си магистратите връщат за ново разглеждане делото за мъчителната смърт на 11-годишния Станислав Мирчов от видинското село Лагошевци, съобщи "Труд".

Точно преди две години телцето на удушеното момче бе открито захвърлено в дол в покрайнините на селото.

В мотивите си за отмяна на присъдата съдиите посочват поредица от съществени нарушения на процесуалните правила, извършени както на досъдебното производство, така и на две съдебни инстанции. Съдът констатирал, че има негодни доказателства, пропуски при следствения експеримент, при експертизите, при разпити на подсъдимия, при показанията на свидетели, при огледи и куп други нарушения. Решението на ВКС връща делото за ново разглеждане от друг състав на Видинския окръжен съд.

Станислав изчезна безследно на 45 януари 2012 г. 17 дни той бе търсен под дърво и камък, а в издирването му се включиха над 100 служители на МВР, ловци и доброволци. Оглозганото от хищници трупче бе намерено на 21 януари.

В разследването се включиха и криминалисти от Главна дирекция "Криминална полиция" и експерти от Института по психология на МВР.

Половината жители на Лагошевци минаха на детектор на лъжата. На него се провали заселилият се преди години в селото Дейвид Брайсън. Той направи пълни самопризнания и при следствения експеримент хладнокръвно разказа как е душил детето, влачейки го към полето. Като мотив за жестокото престъпление шотландецът посочи, че детето тормозело кучето му.

Впоследствие пред съда Брайсън се отрече от думите си и до последно твърдеше, че е невинен.

В съдебна зала без отговор остана и въпросът, който потресе видинчани - кой многократно се гаврил сексуално с малкото момченце. Аутопсията разкри, че приживе Станислав е насилван с твърд предмет и има наранявания в областта на аналната област и ректума.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1754 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.01.23 | 11:14

2
само смърт за извратеняците

2014.01.23 | 11:14

1
ха ,ха,ха -СМЪРТ???те искат да лежат до 20 г -и с добро поведение ,след 15 си на свобода,а по-вероятно е още по-рано ,ако те помилва някой (ПОДКУПЕН) вицепрезидент

Добави коментар

Водещи новини