Повдигнаха обвинение на още един от биячите на Метин

  • 11 ноември 2013 20:28

  • 1182
  • 1
Повдигнаха обвинение на още един от биячите на Метин
©

Още един младеж бе задържан за жестокия побой над Георги Димитров - Метин в центъра на София в събота вечер. Пострадалият все още е с опасност за живота, засега няма да бъде извеждан от кома, съобщиха от Военномедицинската академия вчера. Това може да стане днес или утре по преценка на лекарите, пише 24 часа.

В ареста е Джоно Младенов, който заедно с аверите си - 29-годишния Момчил Милчов и 28-годишния Иво Тилков, са заподозрени, че са пребили зверски младия мъж на ул. "Цар Самуил". Младенов, Милчов и Тилков са обвинени в опит за убийство по хулигански подбуди. Вероятно утре прокуратурата ще им поиска постоянен арест. Първоначално вчера от МВР съобщиха, че за 24 часа са задържани още двама души - 26-годишните Н.Т. и Джоно Младенов. По-късно от прокуратурата уточниха, че обвинения са повдигнати само на Младенов. Н. Т. бил спипан в центъра на София, а малко по-късно в кв. "Люлин" бил хванат и Младенов. Той има регистрации за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, кражба и футболно хулиганство. От прокуратурата не можаха да уточнят дали тримата са членове на футболна агитка или скинхедс.

29-годишният Метин, който продавал гевреци в района на "Илиянци" и около джамията, бе нападнат от петима, които го помислили за имигрант. Те го били с боксове и палка в събота към 20 ч. Минути преди нападението над Метин, който е мюлюлманин от турски произход, петимата нахлули в хостел на ул. "Самуил". В него Метин живеел заедно с жена си и доведената си дъщеря под наем. Двамата се преместили там, за да е по удобно на детето да ходи на училище. Преди били на квартира в кв. "Ботунец", но им било далече.

Вандалите започнали да блъскат по вратите, да трошат прозорци и да удрят стените. Обитателите на сградата успели да ги изтласкат. От решителността им петимата побеснели. Точно тогава на пътя им се изпречил Метин, който се връщал от работа, и носел кафе и цигари на жена си. След като го видели, биячите се нахвърлили срещу него и започнали да го налагат. Те го съборили на земята и зверски го били пред очите на десетина свидетели. Жена му успяла да го познае само по чантата, но не видяла нападателите. Наблизо имало и полицаи, които също видели зверството. При опита да бъдат арестувани, трима от биячите успели да избягат, но Милчов и Тилков били хванати. Метин ведната бил откаран във Военна болница. От побоя той изпаднал в кома.

От СДВР съобщиха, че продължават всекидневните проверки в центъра на София. Само през последните 4 дни били проверили 791 души, от тях 92-ма били задържани и предадени на дирекция "Миграция". От полицията напомниха, че Законът за чужденците задължава собствениците на хостели и тези, които дават квартири, всеки ден до 6 ч сутринта да предоставят в районните управления регистрационни карти на гостите. 5-дневен е срокът за уведомяване, който са длъжни да спазват хората, даващи квартири под наем.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1182 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СПРАВЕДЛИВИЯ

2013.11.18 | 06:21

1
смърт за фашизма свобода на народа

Добави коментар

Водещи новини