Моника Йосифова иска Цацаров да провери случая "Хохегер"

  • 18 март 2013 15:52

  • 3920
  • 22
Моника Йосифова иска Цацаров да провери случая "Хохегер"
©

Главният прокурор на България Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в ще трябва да разпореди възможно най-генерална и прозрачна проверка на случая "Хохегер". Причина за това е сигнал, подаден лично от Моника Йосифова, която разпрати обръщение до медиите с приложеното писмо до главния прокурор. Ето ги и тях:

Уважаеми представители на българските медии,

Днес внесох искане до Главния прокурор на Република България г-н Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в за проверка на моята дейност като подизпълнител на двата договора с г-н Хохегер.

Правя това, защото нямам намерение да позволявам да се тиражират лъжи и манипулации, свързани с мен и моята дейност от страна на недобросъвестни политици, които вярват, че всичко им е позволено.

Правя това, за да защитя доброто си име от неоснователните нападки на доскоро овластени лица и постоянната политическа спекулация с темата.

Независимо от факта, че Комисията „Хохегер” заседава близо 7 месеца и написа заключителен доклад от 113 страници, в който нямa нито един укор или обвинение за извършена от мен нередност или нарушение в дейността ми като подизпълнител на два договора с д–р Хохегер, и към днешна дата, пет месеца след приключване дейността на Комисията, вече бивши министри от подалото оставка правителство на г-н Борисов и депутати от ПП ГЕРБ, продължават да отправят публично тенденциозни и неоснователни изявления, които злепоставят доброто ми име в обществото.

Същевременно искам да ви информирам, че отправям искане за прокурорска проверка и на дейността на Комисията „Хохегер” и по-конкретно да бъде изяснено превишила ли е правомощията си Комисията „Хохегер” в хода на своята работа, възлагайки на Национална агенция по приходите да извърши проверка на моята дейност, каквато функция парламентът и парламентарните комисии нямат и съответно подобна проверка е недопустима в ДОПК, както и да се провери превишила ли е от своя страна Националната агенция по приходите правомощията си, извършвайки подобна проверка и кои са лицата, носещи отговорност за това.

Смятам, че законът в Република България трябва с равна сила да важи както за обикновения гражданин, така и за овластените лица, било то депутати или ръководни служители на НАП, като при изпълнение на функциите си по закон прокуратурата следва да осигури това равенство, като ме защити от неоснователните нападки на овластените лица, след като установи дали аз или те са извършили нарушение.

Прилагам на вашето внимание копие от писмото си до Главния прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров

С пожелания за успешен ден
Моника Йосифова

ДО
Г-Н СОТИР ЦАЦАРОВ
ГЛАВЕН ПРОКУРОР
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ИСКАНЕ

От
Моника Йосифова, в качеството си на управител на „Актив груп” ЕООД, ЕИК 121891779, със седалище и адрес на управление в гр.София, ж.к. „Младост 3” бл. 353, вх 6, ап. 16


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

През последните месеци представители на политическа партия ГЕРБ многократно тиражират твърдения, които считам за лъжливи, спекулативни и накърняващи доброто ми име и професионалната ми репутация.

Повод за тези спекулации е дейността на създадената от 41 – во Народното събрание Временна анкетна комисия за изясняване на изнесените в медийното пространство факти и обстоятелства, относно лобисткия скандал, свързан с управлението на тройната коалиция и предоставените 1,5 милиона евро на австрийския лобист Петер Хохегер, известна като комисията „Хохегер” (Комисията).

От създаването на Комисията като добросъвестен гражданин изразих пълна готовност да я подпомогна в дейността й за изясняване на фактите и обстоятелствата. С тази цел, във връзка с изисканата от мен информация, предоставих на Комисията пълните отчети на ръководената от мен фирма „ПР Медия” („Актив Груп”) ЕООД, в качеството на подизпълнител по двата договора на д-р Хохегер. В тях се съдържаха и стотици положителни публикации за България в европейските медии. Наред с това бях извикана и лично се явих на заседание на Комисията, за да дам изчерпателна допълнителна информация.

От самото създаване на Комисията обаче, беше видим нейният политически замисъл - да се създаде „българска следа” в един австрийски скандал, свързан с разследване на дейността на д-р Петер Хохегер на територията на Република Австрия.

Най-точна характеристика за тенденциозния характер на дейността на комисията е, че за 7 месеца и множеството заседания, Комисията не пожела да изиска от основното обследвано лице - д-р Петер Хохегер цялостния отчет за дейността му по двата обследвани от 41-во Народно събрание договора и по-конкретно – с Пловдивски панаир от 2006 г. и с Министерски съвет от 2008 г. Представители на партия ГЕРБ последователно даваха изявления, че ставало дума за едва 40 страници отчетен доклад. Тези изявления са в явно противоречие със свидетелството на г-н Шопов от Сметната палата, който е заявил на заседание на Комисията, че отчетите са съставлявали 14 класьора, съдържащи общо 7000 страници. За съжаление тази документация така и не беше разгледана от Комисията.

Същевременно докато моята дейност като подизпълнител беше детайлно обсъждана, обследвана и проверявана, дейността на другите подизпълнители по договорите с д–р Хохегер - тази на г-жа Юлиана Николова, както и дейността на представителите на д-р Хохегер в България - г-жа Росица Велкова и г-н Ивайло Георгиев (за които стана ясно, че са работили за времето на изпълнението на горецитираните договори, така и към момента за ПП ГЕРБ), бе необяснимо пренебрегната и неизяснена от Комисията.

В хода на работата си, Комисията „Хохегер”, с писмо от 18.07.2012 г., разпореди на Националната агенция по приходите да изиска справка от „ПР Медиа” („Актив груп”) ЕООД дали е получавала или извършвала плащания в периода от 01.01.2006 г. до 31.12.2008 г. с конкретно изброени физически и юридически лица, които нямат отношение към работата ми като подизпълнител по обследваните от комисията договори на д-р Хохегер. В свое писмо до председателя на комисията г-н Димитър Главчев и до Изпълнителния директор на НАП г-н Красимир Стефанов изразих своите опасения, че решението на Комисията е юридически недопустимо, поради факта, че възлага на НАП функции, извън предмета на ДОПК и че възлагането от страна на Комисията, както и изпълнението от страна на НАП на подобна проверка, би представлявало злоупотреба с правомощия и превратно прилагане на ДОПК.

Въпреки моите писма до двете институции, горецитираната справка бе официално изискана от НАП, а на аргументите ми за незаконосъобразност на това искане не бе обърнато внимание.

Уважаеми г-н Главен прокурор,

Независимо от факта, че Комисията „Хохегер” заседава близо 7 месеца и написа заключителен доклад от 113 страници, в който нямa нито един укор или обвинение за извършена от мен нередност или нарушение в дейността ми като подизпълнител на два договора с д–р Хохегер, и към днешна дата, пет месеца след приключване дейността на Комисията, вече бивши министри от подалото оставка правителство на г-н Борисов и депутати от ПП ГЕРБ, продължават да отправят публично тенденциозни и неоснователни изявления, които злепоставят доброто ми име в обществото.

Затова се обръщам към Вас с молба да разпоредите проверка от ръководената от Вас българска прокуратура за следното:

1. Има ли извършено от мен закононарушение в работата ми като подизпълнител по двата договора на „ПР Медия” („Актив Груп”) ЕООД, обследвани от Комисията „Хохегер”?

2. Дали решението на Комисията „Хохегер” от 18.07.2012 г. и последвалото го уточняващо решение на Председателя на комисията г-н Главчев от 26.07.2012 г., да се възложи на НАП проверка „по договори и фактури, по които „ПР Медиа” („Актив груп”) ЕООД е извършвала или получавала плащания в периода от 01.01.2006 г. до 31.12.2008 г. с изброени физически и юридически лица”, е въвело Комисията в незаконосъобразна процедура, превишаване на правомощията й и превратно прилагане на ДОПК и кой носи отговорност за това?

3. Дали чрез изпълнение на посочените в предходната точка две решения и въпреки моето писмо до Изпълнителния директор на НАП г-н Красимир Стефанов, НАП е предприела незаконосъобразни процедури и действия и кои са лицата, носещи отговорност за това?

Наблюдавайки постоянната злоупотреба с темата за политически цели, считам че не мога да бъда безучастна и да понасям последиците на случващото се. Нямам намерение мълчаливо да наблюдавам как се тиражират лъжи и манипулации, свързани с мен и моята дейност от страна на политици, очевидно не с добро намерение, които вярват, че всичко им е позволено.

Уважаеми г-н Главен прокурор,

Смятам, че законът в Република България трябва с равна сила да важи както за обикновения гражданин, така и за овластените лица, било то депутати или ръководни служители на НАП, като при изпълнение на функциите си по закон прокуратурата следва да осигури това равенство като ме защити от неоснователните нападки на овластените лица, след като установи дали аз или те са извършили нарушение.

За улесняване на работата на прокуратурата прилагам за Ваше сведение и копия от споменатата и заведена в Комисията кореспонденция.

Приложени документи:

1. Писмо до Председателя на временната анкетна комисия с вх.№-234-00-3/30.07.2012 г.;
2. Писмо до Директора на ТД на национална агенция за приходите г-н Бойко Атанасов с вх.№-253-44-58/20.07.2012 г.;
3. Писмо до Председателя на временната анкетна комисия с вх.№-204-00-8/16.08.2012 г.;
4. Писмо до Председателя на временната анкетна комисия с вх.№-234-00-4/12.09.2012 г.;
5. Писмо до Директора на ТД на национална агенция за приходите г-н Бойко Атанасов с вх.№-253-44-59/05.09.2012 г.;
6. Писмо до Председателя на временната анкетна комисия с вх.№01-00-2/10.09.2012 г.
7. Писмо от НАП, Дирекция „Обжалване и управление на изпълнението” с изх.№ 53-00-683/08.08.2012 г.
8. Искане от НАП с изх.№ 2553-06-1709/27.07.2012 г.
9. Решение на НАП, Дирекция „Обжалване и управление на изпълнението” № 2417/10.10.2012 г.

София, С уважение,

Моника Йосифова

Последвайте канала на

3920 22

Коментари 22

Добави коментар
смърт на бкп

2013.03.19 | 22:15

22
ДА ВИ Е*А МАЙКАТА ЧЕРВЕНА

2013.03.19 | 22:15

21
точно така. Това, че е никаква, а урежда срещи на мъжа си с хохегер е спекула, защото е жена на премиера все пак. Това, че е меко казано конфликт на интереси - също. Това, че Станишев дава няколко милиона на хохегер, които после отиват точно в джоба на жена му е долна клевета.

2013.03.19 | 22:15

20
Не трябва да петните името й наистина. Може ли мъжа й да краде пък тя по - назад да остане. Г-н Цацаров, моля защитете името й.

2013.03.19 | 22:15

19
Точно така и след това осъдете и приберете парите на тъпака Главчев за клевета.

2013.03.19 | 22:14

18
То щото е клевета, за това Хохегер го бутнаха в затвора
хадес

2013.03.19 | 22:14

17
Герберите, много обичат да отправят лъжливи и недостоверни обвинения. Цялата им политика и управление бе изградена върху позицията..."Дай, да се оправдаваме, че нищо не можем да свършим, като киснем другите". Крайно време е това да бъде показно доказано! Да започнат наред да ги съдят за клевети, пък барем прозрат, че така Държава и Народ не се управляват!
ДалайМама

2013.03.19 | 22:14

16
Дори председателя на парламентарната комисия от ГЕРБ - Димитър Главчев остана впечатлен от документите и материалите предоставени от Йосифова, но Цецо Многодомника и Миро Мършата продължиха с намеците знаейки, че една лъжа повторена 100 пъти става истина
стамат

2013.03.19 | 22:13

15
Основното занимание на Цецо през мандата бяха клеветите. Нека види, че има закони в тая държава.
Торкемада

2013.03.19 | 22:13

14
Браво на Моника! Цецко Многодомеца и Миро Мършата пак ще се извиняват! Ех, че кеф!!!
Гонзо

2013.03.19 | 22:13

13
Клепането и клеветите са основния инструмент за Цецко Мазния.
указания на младежкото бсп

2013.03.19 | 11:01

2
К. добрев другари :Ако в обществото има усещане, че даден политик от управляващите е честен, изкарайте го лъжец и крадец, ако някой има добро семейство, обвинете го, че има любовница, ако има титла професор, обвинете го, че е некомпетентен, а дисертацията му е преписана.на профили трябва да създават впечатление за вас като за спортен фен, запален турист или пък ако щете безработна бивша учителна, сега домакиня, чиято основна радост от живота е да гледа сериали.Втората насока, по която трябва да работите, е да се създава всеобщо впечатление за безнадежност и мизерия. Това няма смисъл да го обяснявам, ясно е, че всички подобни негативи се трупат на гърба на управляващите. ПАЗЕТЕ БСП ОТ ЛОШИ КОМЕНТАРИ!
ГербеХейтър

2013.03.19 | 22:12

12
Ясно е, че на Моника работата и е абсолютно чиста след като сама предизвиква проверката> Следващата крачка е да осъди Цветанов и Найденов за клевета, нещо, което лекарите и съдиите също трябва да направят!!

Добави коментар

Водещи новини