Висока оценка за позитивното развитие на двустранните отношения между България и Азербайджан

  • 21 ноември 2019 17:04

  • 260
  • 0
Висока оценка за позитивното развитие на двустранните отношения между България и Азербайджан
©

Министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, е начело на българската делегация, която е на официално посещение в Република Азербайджан. В делегацията са включени директорите на ГД „Борба с организираната престъпност“ главен комисар Ивайло Спиридонов и на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков.

Висока оценка за интензивния политически диалог, основан на взаимно приятелство и доверие, бе дадена по време на срещата на министър Маринов с президента на Република Азербайджан Н. Пр. Илхам Алиев. Страните изразиха задоволство от динамичното и позитивно развитие на двустранните отношения във всички области от взаимен интерес. Отчетена бе и възможността  за разширяване на взаимодействието в областта на вътрешните работи в контекста на общите предизвикателства пред сигурността.

За надграждане на двустранната правна рамка в тази сфера министрите на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, и генерал-полковник Вилаят Ейвазов положиха подписи под Допълнителен протокол към Споразумението за сътрудничество в борбата с престъпността, подписано през 2012 г. Двамата отбелязаха, че документът очертава платформа за практическо приложение на споразумението и за интензивно взаимодействие в областта на сигурността, при спазване на най-модерни стандарти в защита правата на гражданите в контекста на засиления икономически и туристически обмен между страните. Договорено бе и установяване на сътрудничество по отношение обучението на кадри.

 

В рамките на официалната визита българската делегация проведе разговори с генерал-полковник Елчин Гулиев, директор Държавната гранична служба на Република Азербайджан. Бяха представени добри примери за ползотворен обмен в областта на управлението на границите и граничната сигурност. Българската страна изрази готовност за споделяне на опит в сферата на обезпечаване сигурността на границите, борбата с нелегалната миграция, трафика на хора и др. видове трансгранична престъпност. Страните подписаха Споразумение за сътрудничество по граничните въпроси.

Готовност за продължаване на добрия експертен обмен и споделяне на практически опит бе заявена и по време на срещата с директора на Държавната служба по миграция Вусал Хусейнов.

Българската делегация посети и се запозна на място с дейността на “ASAN Service” Център No 5 на Държавната агенция за публични услуги и социални иновации към Президента на Република Азербайджан.

Последвайте канала на

Novini.bg
260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини