Дариткова се срещна с председателя на Комисията по здравеопазване на Германския Бундестаг

  • 20 ноември 2019 18:14

  • 287
  • 0
Дариткова се срещна с председателя на Комисията по здравеопазване на Германския Бундестаг
© Народно събрание

Председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е се срещна с председателя на Комисията по здравеопазване на Германския Бундестаг Ервин Рюдел и ръководена от него парламентарна делегация. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Двамата обмениха информация за системите на здравеопазването в България и Германия и обсъдиха основните предизвикателства в тази сфера.

Председателят на Комисията по здравеопазването запозна германските гости с начина на функциониране на здравноосигурителната система в България. Тя отбеляза, че основен приоритет на законодателната дейност в момента е приемането на бюджетните закони.

Д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е подчерта пред своите колеги, че амбицията е да се развива профилактиката и промоцията на здравето. Тя представи и проекта за реализиране на социално-здравни грижи.

Депутатите от три парламентарни комисии приеха бюджета на НЗОК за 2020 г. на първо четене

Председателят на Комисията по здравеопазване на Германския Бундестаг Ервин Рюдел предложи да се задълбочи сътрудничеството по отношение на законодателни инициативи в областта на здравеопазването.

След проведените срещи в София германските гости споделиха мнението, че подготовката на специалисти в България е на много добро ниво и съвместни инициативи в тази сфера, особено насочени към млади хора за обмен на знания, ще бъдат много полезни. Общо бе мнението, че проблемът с кадрите е сериозен и в двете страни.

Като приоритет бе посочена превенцията на болестите. Ервин Рюдел отбеляза, че в Германия се работи за приемането на закон, който да я регламентира и модернизира. Целта по думите му е да бъдат използвани и модерни средства като различни мобилни приложения, които могат да промотират здравословния начин на живот.

Председателят на Комисията по здравеопазването запозна гостите с конкретни проекти в здравеопазването, които се реализират с европейски средства.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини