Елен Герджиков: Борис Бонев трябва да стане зам.-председател на СОС

  • 19 ноември 2019 18:51

  • 746
  • 2
Елен Герджиков: Борис Бонев трябва да стане зам.-председател на СОС
© БНТ

За мен интригата, която Демократична България се опитват да спретнат на Борис Бонев за моя избор като председател, е некоректна и несправедлива. Нормално е най-голямата група да излъчи председател. Ако Бонев ме е подкрепил с гласа си, за мен означава само едно – че неговото желание е споровете в Столичния общинския съвет да бъдат максимално бързо заменени с дебати и ефективни политики. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на СОС Елен ГерджиковЕлен ГерджиковЕлен Стойчев Герджиков е роден на 07.06.1972 г. Висшето си образование завършва в СУ "Св. Климент.

Той уточни, че с промяна в правилника независимият кандидат, който беше голямата изненада на местните избори в София, може да заеме зам.-председателското място в СОС. Според мен Бонев трябва да стане зам.-председател на СОС, за да получат хората, гласували за него, максимално широко представителство, заяви Герджиков.

Борис Бонев се забърка в първи политически скандал

Той посочи, че Демократична България и БСП са отказали да имат председатели на комисиите в Столична община. Демократична България възприемат политиката като футболен мач между Левски и ЦСКА и желаят само да действат като опозиция, без да поемат отговорност за управлението, посочи председателят на СОС.

Елен ГерджиковЕлен ГерджиковЕлен Стойчев Герджиков е роден на 07.06.1972 г. Висшето си образование завършва в СУ "Св. Климент каза, че е доволен от резултата на ГЕРБ на местните избори в София. За мен след 12 години управление на София този резултат е добър. Негативи има, грешки има, но за мен този резултат е успех, заяви той. 

Избирателите ни показаха, че искат да участват в политиките, искат да са информирани искат градът да се развива все по-бързо. Ние ще отговорим на тези очаквания, увери Герджиков.

Той коментира и ситуацията с "Топлофикация-София". Директорът Кремен Георгиев ни сподели, че подава оставка по лични причини. Хората, които следят темата обаче, знаят че има и други причини. Между кметът и мнозинството и ръководството на "Топлофикация" има известна криза на доверие. Тя се дължи на недоброто състояние на дружеството, както и на отделни действия на "Топлофикация". Оставката е факт, надзорният съвет максимално бързо избра нов изпълнителен директор, именно защото сме в началото на новия отоплителен сезон и е много важно той да се гарантира. Още днес бяха сформирани съответните комисии, заяви председателят на СОС.

Дълговете на "Топлофикация" са пределно ясни, по-голямата част от тях са описани в дългосрочен договор с Българския енергиен холдинг. Погасяват се краткосрочните дългове към "Булгаргаз", заяви Герджиков.

По думите му най-доброто решение за дружеството е заедно с Европейската банка за възстановяване и развитие да се стартира процедура за външен мениджмънт на дружеството, който да поеме ангажимент за инвестиции.

Изпълнителният директор на „Топлофикация София“ ЕАД подаде оставка

Последвайте канала на

Novini.bg
746 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Разбрах та уа

2019.11.19 | 19:04

1

Ооо, крушката си имала опашка. Значи гласуването на Бонев не било случаен проблясък.

Що бе уа?

2019.11.19 | 20:30

2

Ти ли ще му определяш за кого да гласува, бре? Егати комунистическите, сталински, ретроградни и отживели виждания!

Добави коментар

Водещи новини