Проблемите и перспективите пред България обсъдиха с вицепрезидента випускници на Академията за социална политика

  • 15 ноември 2019 18:16

  • 303
  • 0
Проблемите и перспективите пред България обсъдиха с вицепрезидента випускници на Академията за социална политика
© Пресцентър Президентство

От равносметката 30 години след 10 ноември 1989 г., резултатите и провеждането на местните избори в България през функционирането на институциите, приоритетите в работата на вицепрезидента до идеите за развитие на Европейския съюз – широк диапазон от въпроси обсъдиха на "Дондуков" 2 с Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , завършващите випуск 2019 на Академията за социална политика, провеждана от Института за социална интеграция, съобщиха от президентския прессекретариат.

В центъра на оживения разговор бяха проблемите и перспективите пред България. По думите на вицепрезидента в последните години в България липсва аргументираната политическа дискусия.

Йотова ще открие паметник на Капитан Петко войвода

Страдаме от остър дефицит на демокрация. Днес разочарованието сякаш е повече от надеждата. Неравенство, липса на справедливост и перспектива – това е картината на България 30 години след т.нар. преход, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и добави, че хабим повече енергия да се мразим, вместо да водим съществения разговор за бъдещето.

От вас се очакват конкретните предложения за развитието на България в следващите години. Вие сте тези, които ще взимат решенията за страната, обърна се вицепрезидентът към випускниците. Те проявиха интерес към дейността на президентската институция и отношенията между президент и вицепрезидент. С президента Радев работим като екип, всеки представя своите аргументи и изготвяме общите си позиции. Отстояваме това, което обещахме на хората преди три години. Не влизаме в съглашателства, когато виждаме, че конкретни политики не са в интерес на българските граждани, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Широкото одобрение на присъстващите получи идеята на президентската институция за голям форум в София с представители на българските общности в чужбина. За близо три години се срещнах с наши сънародници в различни краища на света. Усетих тяхното желание за по-преки контакти с България и за работа с българската държава, сподели вицепрезидентът. Целта на подготвяната среща е да се регламентират отношенията с българите в чужбина. Випускниците от Академията за социална политика оцениха полезността на интернет платформата, по която работи вицепрезидентът Йотова, за връзка на българите в чужбина помежду им и с българската държава.

Тема на разговора бяха и подготвяните промени в Закона за българското гражданство, чиято цел е да пресекат неправомерните практики. Вицепрезидентът бе категорична, че даването на българско гражданство е въпрос на национален суверенитет. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , подчерта, че задължителен критерий за гражданство по произход трябва да бъде доброто владеене на български език.

Последвайте канала на

Novini.bg
303 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини