Работна група до дни решава за кои групи от хора първият ден от болничния ще остане платен

  • 15 ноември 2019 15:16

  • 1455
  • 2
Работна група до дни решава за кои групи от хора първият ден от болничния ще остане платен
© Булфото (архив)

Работна група към парламента до няколко дни ще реши за кои групи от хора първият ден от болничния ще остане платен, каза пред журналисти заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за.

Тя допълни, че ще бъде изработен пакет от мерки, който да гарантира, че хората няма да бъдат ощетени, но и с цел да се ограничат злоупотребите. Целта е предложенията за промени да бъдат внесени между първо и второ четене на бюджета.

До този момент е сигурно, че ще се плаща първият ден за гледане на дете, както и този на работници, които са в трайна нетрудоспособност след трудова злополука.

Управляващите се разбраха за 250 лева минимална пенсия, първият ден от болничните няма да се заплаща

По думите на Русинова не е редно да се говори, че вече има спиране на изплащането на първия ден болничен, търсят се варианти за ограничаване и спиране на злоупотребите. "Нека да намерим доброто и вярното решение за засилване на контрола", допълни тя. Заместник -министърът отбеляза, че няма да се позволи истински болните хора да бъдат ощетени. Попитана как ще се установи кои са недобросъвестните, Русинова посочи, че трябва да се разчита на съвестта на хората, на всеки един служител, защото, по думите й , контролът само върху здравната система и личните лекари, не е достатъчно ефективен.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1455 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мнение

2019.11.18 | 10:58

2

Държавата НЕ може да свърши работата на работодателя ! Но и самите работодатели търсят в грешна посока . Нима ако дойде някой болен на работа , и им изпозарази останалите работници , не отидоха ли всичките "графици по дяволите" . Но пък Държавата може да помисли в друга посока ... щекотливо решение , но трябва да ... примерно , така наречените джи-пи-та , да не издават болничен на работник , а това да се прехвърли на "Спешен кабинет" . Е , ще трябва и доста да се увеличи и капацитета и ресурса на спешните , също и надзора им , това си е направо реформа в здравеопазването , на така хем управляващите ще могат да представят че са направили реформа някаква , хем ще има ефект някакъв !

alf

2019.11.15 | 17:32

1

тука ако хората си затраят аз напускам страната

Добави коментар

Водещи новини