Повече пари за учения в бюджета за отбрана за догодина

  • 15 ноември 2019 13:19

  • 279
  • 1
Повече пари за учения в бюджета за отбрана за догодина
© Булфото (архив)

В бюджета за отбрана за следващата година са предвидени повече средства за плавания, полети, тренировки и учения, каза днес във Варна зам.-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, който присъства на отбелязването на 122-годишнината от създаването на Военноморска база - Варна, което се проведе в Пункт за базиране - Варна. Той допълни, че това е много важно, за да може страната ни да поддържа адекватно ниво на професионална подготовка.

Ефтимов коментира още, че в бюджета за отбрана за следващата година има ръст в средствата за капиталови разходи, което дава възможност за реализиране на някои проекти и поддържане на съществуващата техника. Той каза, че от началото на следващата година за трета поредна година ще има увеличение на заплатите на военнослужещите с 10 процента. По думите му, с натрупването, увеличението ще се усети и заплатите в сектора ще станат привлекателни на пазара на труда.

Започва съвместно учение на Българската армия и армейската авиация на САЩ в Европа

Има всички основания да се смята, че в началото на следващата година проектът за модернизация на флота ще бъде реализиран, каза още Ефтимов.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, който също присъства на отбелязването на годишнината, съобщи, че се очаква до края на месеца ВМС да получат хеликоптера тип "Дофин". Той обясни, че това е цивилният вариант на хеликоптера "Пантер" и разликите са много малки. Вертолетът и двата хеликоптера "Пантер" са произведени по едно и също време, авиониката е същата, и се надявам много бързо да започнем да го използваме пълноценно, допълни командирът на военния ни флот.

Започна двустранното ротно тактическо учение „Lions Land- 2019”

Последвайте канала на

БТА
279 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.11.15 | 13:41

1

Скоро около полигоните нищо няма да вирее, но старите дизели им пречат, а не натовското ср@не.

Добави коментар

Водещи новини