Борис Бонев: Аз ще бъда гласът на софиянци в СОС

  • 12 ноември 2019 11:37

  • 499
  • 5
© Novini.bg

Искам да благодаря на всички, които избраха "Спаси София", за да решат проблемите си. Искам да ви уверя, че аз и целият ми екип ще се отдадем изцяло на решаването на проблемите на софиянци. Ние го правихме и в предишния мандат, макар и да не бяхме представни тук.

Това каза по време на първото заседание на Столичния общински съвет Борис Бонев от "Спаси София". Той очерта и приоритетите, по които ще работи в следващите четири години. "Основното, за което ще настояваме, е прозрачност в работата на СОС, кмета на София и всички районни кметове. Това ще стане с изработването на нов правилник за работа на СОС. Трябва да има експертност в нашата работа, с която да решаваме бързо проблемите на гражданите. Не трябва да продължаваме да работим на принципа проба-грешка. Трябва да привлечем най-добрите експерти не само от България, но и от чужбина, с чиято помощ да работим заедно за софиянци. Третата точка е активното участие на гражданите в нашата работа. Аз лично съм го изпитал на гърба си и знам колко пъти е била затворена вратата на общината за най-елементарни въпроси. За гражданите няма чуваемост, а те най-добре знаят проблемите на София. Аз ще бъде техният глас тук. София има нужда от работа и промяна, но това няма как да се случи без нови хора. София има нужда от цялостна промяна на работните процеси на общината. Ние от "Спаси София" сме готови активно да работим за тези промени", категоричен бе Бонев.

Борис Бонев: Знам, че хората, които са ме подкрепили искат промяна - независимо дали с нов кмет или стария, но работещ по нов начин

"Трябва да намерим адекватно решение на проблема с презастрояването. Трябва да работим за въвеждане на умно управление на градския транспорт, защото това е единственият начин да се справим със задръстванията. Замърсяването на въздуха е третият основен проблем. Той години наред се крииеше и е ясно, че за справянето с него трябва да се предприемат и непопулярни мерки. София трябва да има ясна и точна програма за буферни, подземни и надземни паркинги. Само така ще решим проблемите с паркирането, защото мястото на колите е в паркингите, а не на улиците. Петият основен проблем е градската среда. Там не можем да продължим да решаваме проблемите на парче. Трябва да започнем реално да работим проблемите да се решават цялостно. Това ще са целите и приоритетите, за които ще се бори "Спаси София". Пожелавам успех на новия общински съвет", завърши Борис Бонев.

Йорданка Фандъкова и новите общинари положиха клетва

Последвайте канала на

Филип Епитропов
499 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.11.12 | 16:24

5

Според мен, първо трябва да покажеш какво можеш и тогава да даваш съвети и да критикуваш.А този господин от любимец на по младите много бързо може да се превърне в посмешище.

Ерни

2019.11.12 | 13:55

4

Всички от спаси София са обратни, даже единия е болен от спин. Много противни и лигави..
Тоя за нищо не става. Празноглав лаладжия. А Гергин(а) Борисов(а), авера му го търсете по градинките да търси мъже.

2019.11.12 | 13:04

3

Защо се самоизбираш, и защо си мислиш, че някой, точно теб ще слуша? Ко,май много си си повярвал. Слезни малко на замята.

2019.11.12 | 12:19

2

Я иди се изчукай,гласец недоправен!!И кажи колко пари взе от СОС, а като ти ги спряха стана гласченце!!!

Айде, бе

2019.11.12 | 12:18

1

Дотам ли опряхме, че гласът на гей- общността да бъде Гласът на софиянци. Не, мерси, не ща!

Добави коментар

Водещи новини