Цветан Цветанов се срещна с представители на Националния демократически институт

  • 29 октомври 2019 15:53

  • 1095
  • 2
Цветан Цветанов се срещна с представители на Националния демократически институт
© Пресцентър на ГЕРБ

Председателят на Управителния съвет на ЕАЦС Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна във Вашингтон с Иван Дохърти, старши ръководител в Националния демократически институт и Надежда Мойзикина, програмен директор за Централна и Източна Европа на института.

Цветанов представи дейността на Евро-атлантическия център за сигурност, като бе заявена готовност за съвместна дейност и съвместни проекти в бъдеще. Представителите на Националния демократически институт приветстваха създаването на новия мозъчен тръст в България, подчертавайки, че именно такива институти на гражданското общество са важна част от демократичния процес. Те също така припомниха, че дейността на Националния демократически институт е забранена в редица държави с авторитарни режими, съобщават от ЕАЦС.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за бъдещо двустранно сътрудничество, като бе постигнато съгласие, че Евро-атлантическият център за сигурност може да бъде ползотворен партньор в програми по противодействието на анти-западната пропаганда и фалшивите новини, идващи от противници на трансатлантическото сътрудничество. Тези заплахи са аналогични за целия регион и именно със своите регионални контакти центърът може да бъде особено полезен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1095 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Марта

2019.10.30 | 18:28

2

Кой е Цветанов, че се пише толкова много за него?! И какво ще допринесат неговите посещения/разходки до САЩ на мен като българка?

alexievi

2019.10.29 | 16:18

1

Novini.bg не разбрахте ли вече, че този човек е никой. Послушайте новия си наставник ББ. Спрете да пишете за ЦЦ, това не е необходимата новина.

Добави коментар

Водещи новини