МВнР: Българското правителство категорично осъжда трафика на хора

  • 23 октомври 2019 18:59

  • 524
  • 0
МВнР: Българското правителство категорично осъжда трафика на хора
© gettyimages

Министерството на външните работи категорично осъжда трафика на хора като сериозно нарушение на правата на човека и тежко престъпление против личността, личната свобода и достойнство. Той за съжаление се нарежда сред най-доходоносните форми на организираната престъпност.

Това се казва в официално изявление на Министерството на външните работи по повод откритите тела на 39 души в графство Есекс, Великобритания в камион с българска регистрация. Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

"Борбата с трафика на хора е приоритет за българското правителство. Министерството на външните работи в рамките на своите компетенции оказва максимално съдействие на британските власти във връзка с изясняването на шокиращия и трагичен случай в град Грейс, графство Есекс, при който в камион бяха открити мъртви 39 души.

Придаваме голямо значение на борбата срещу трафика на хора, която следва да се осъществява чрез засилено международно сътрудничество и обмен на информация, включително със страните на произход и в страните - крайни дестинации, както и чрез предприемане на действия срещу националните и транснационални престъпни мрежи.

Трансграничният характер на престъплението изисква фокусирано сътрудничество с международните организации на глобално и регионално равнище и е задължително условие за осигуряване на координирани усилия и общо зачитане на правата на човека и достойнството на най-уязвимите".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
524 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини