България и Армения ще подпишат протокол във връзка с прилагането на споразумение на ЕС

  • 23 октомври 2019 13:36

  • 297
  • 0
България и Армения ще подпишат протокол във връзка с прилагането на споразумение на ЕС
© Novini.bg

Правителството прие решение за изменение на решението по т. 13.2 от Протокол № 20 от заседанието на Министерския съвет на 16 май 2018 г. С Протокол № 20 от заседание на МС от 16 май 2018 г. е одобрен проект на Протокол между правителството на Република България и правителството на Република Армения за прилагане на споразумението между Европейския съюз и Република Армения за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица, подписано на 19 април 2013 г. в Брюксел, съобщават от пресслужбата на кабинета. 

Със същото решение е упълномощен министърът на вътрешните работи да проведе преговорите и да подпише Протокола от името на правителството на Република България. Изменението на решението е необходимо, тъй като в периода 28-29 октомври предстои посещение на заместник-министър председателя по правосъдна реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в Република Армения. Предвижда се подписване на двустранни документи, сред които и горепосоченият проект на Протокол.

В тази връзка е необходимо да се направи изменение на решението на Министерския съвет по отношение на мандата за подписване на Протокола, като се упълномощи заместник-министър председателят по правосъдна реформа и министър на външните работи да го подпише.

Вицепремиерът Захариева е упълномощена също така да подпише и Спогодбата между Република България и Република Армения за международни автомобилни превози на пътници и товари. Новият междуправителствен документ ще замени действащата от 1995 г. Спогодба. Това ще допринесе за увеличаване на обемите на превозите и ще задълбочи сътрудничеството между България и Армения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини