Захариева ще приеме министъра на външните работи на Словакия Мирослав Лайчак

  • 23 октомври 2019 12:38

  • 213
  • 0
Захариева ще приеме министъра на външните работи на Словакия Мирослав Лайчак
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще приеме министъра на външните работи и европейските въпроси на Словашката република Мирослав Лайчак в МВнР на 24 октомври 2019 г., който пристига на официално посещение у нас.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще се срещне със словашкия си колега за разговор на четири очи в 14.00 ч., в 14:30 ч. ще се състоят пленарни разговори между двете делегации. В 15:15 ч. ще се състои церемония по подписване на меморандум за разбирателство в областта на международното сътрудничество за развитие между Министерството на външните работи на Република България и Министерството на външните работи и европейските въпроси на Словашката република. В 15:30 двамата министри ще направят изявление пред медиите.

България и Словакия поддържат активен диалог, основан на историческите връзки между двата народа, споделените ценности и партньорството в ЕС и НАТО. Интензивно се развива и търговско-икономическото сътрудничество между двете страни – за 2018 г. стокообменът възлиза на 610,98 млн. евро, а за първите шест месеца на 2019 г. е 372,79 млн. евро, като бележи ръст с 25.1 на сто в сравнение със същия период на предходната година.

Последвайте канала на

Novini.bg
213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини