Младен Маринов за падането на мониторинга: Ако не вярваме на ЕК, на кого вярваме?

  • 23 октомври 2019 08:37

  • 787
  • 4
Младен Маринов за падането на мониторинга: Ако не вярваме на ЕК, на кого вярваме?
© Нова телевизия

Операцията и процесуално-следствените действия за престъпления, свързани с изборните права на гражданите в Несебър, са проведени в съботния ден. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

В хода на операцията се установи, че част от разследваните лица се ползват с имунитет във връзка с участието им в изборите. Така че прокурорът отправи искане към ЦИК да бъде свален имунитетът им и вчера беше дадено разрешение за това. Очаква се конвоирането им в столичното следствие, заяви Маринов.

Това не единственият случай – вчера имаше 5-6 сигнала, които сме проверили. Наближавайки датата на изборите, сигналите зачестяват, схемите са най-различни. Всеки един сигнал се докладва и в прокуратурата, посочи вътрешният министър.

Попитан дали се проверяват и сигналите срещу управляващите, Маринов заяви: "Постъпват и анонимни сигнали, и сигнали от явни заявители, срещу всички политически сили, и всеки един сигнал е проверен. Колегите ежедневно работят по тези сигнали", каза той.

По повод информацията от вчера, че Европейската комисия обмисля прекратяване на мониторинговия доклад за България, министърът на вътрешните работи заяви: "В случая явно обвиняваме и Европейската комисия, че е пристрастна. Мисля, че това е един успех, който е свързан с дългогодишните усилия на правителствата. Продължаваме да работим в тази посока да укрепваме доверието, което сме изградили в партньорските служби. Щом Европейската комисия казва, че сме изпълнили всички изисквания, ако на Европейската комисия не вярваме, на кого вярваме? Виждаме, че в Румъния не се развиват така нещата, което също е елемент на обективност. Не виждам защо трябва да поставяме под съмнение оценката на Европейската комисия. Не разбирам хора, които отиват там и започват да говорят срещу държавата. Това не е решение на партиен орган, това е решение на Европейската комисия".

Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, коментира и расисткия скандал на футболната квалификация България – Англия. До 1990 година редът на стадиона беше като на театър, полицейските разпореждания се изпълняваха незабавно, след това се каза, включително и от футболните шефове, че феновете имат своя територия. Аз също съм за тази свобода, но свобода се дава на хора, които спазват правата и на другите, каза той.

Не отричам, че има проблеми с футболното хулиганство. В случая бяхме направили подготовка и резултатите показват, че тя е сработила. В момента 27 лица са установени и задържани. Част от тях са от групата, която излезе от стадиона. Три от тях са подведени под наказателна отговорност за хулиганство, на останалите са съставе актове и е издадена забрана за посещеване на мачове. Не можете предварително да ограничите правата на някого, в демократична държава сме. Възможно решение на проблема е билетите е да са поименни, за да се знае предварително кой на коя седалка е, коментира Маринов.

Не само МВР е отговорно в случая. МВР дори не е длъжно да участва в охраната на всеки футболен мач. Ако тръгнем натам до всеки фен да има полицай, това нещо няма да има край, подчерта вътрешният министър.

В отговор на въпрос дали футболни фенове участват организирано в политически протести, Маринов заяви: "Нямаме такива установени факти. Всеки твърди всичко и не е задължително то да е истина. Ако тръгнем да проверяваме кой в какви протести участва, ще се каже, че има диктатура".

Министърът на вътрешните работи уточни, че общежитието в Сливен, откъдето вчера избяга 18-годишният Мартин Шахънски, осъден за кражба, е с по-лек режим за изтърпяване на присъдите. След като той си е позволил да избяга от там, това показва, че той не върви в правилната посока и бягството ще утежни изтърпяването на присъдата, каза Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

Последвайте канала на

Novini.bg
787 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.10.23 | 09:56

4

Дежурния откаченяк от Новини.бг е бесен, наслагал е десетки отрицания на всички коментари срещу Фъндъкова, явно това лайно е автор на статията.

2019.10.23 | 09:05

3

Кво се правиш на умен и ти бе , само малоумници сте се събрали във властта !

????

2019.10.23 | 09:02

2

Че как на КОГО "другарю-господин" Младенов,ами на ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА в България,примерно!!!

На Русия може да се вярва,

2019.10.23 | 08:56

1

но там осрахте положението, 500 милиона годишно губим само от пропуснати ползи с газопренос. Янките ви на ибаа и зарязаха, ЕК ви овиква на всяка среща, не остана на кого да вярвате.

Добави коментар

Водещи новини