Бойко Борисов: Винаги съм оптимист! Военни действия не мога да подкрепя!

  • 17 октомври 2019 15:38

  • 2797
  • 7
©

Нямам коментар, докато не мине сделката за Брекзит. Винаги съм оптимист. Това заяви пред журналисти министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Брюксел, където участва в Европейския съвет.

По думите му ще бъде историческа грешка да се изолират държавите, които искат да са част от съюза в нашия регион. „Ние имаме много ясно становище, важно за Балканите, относно Северна Македония и Албания - да им бъде дадена перспектива за влизане в ЕС. Това ще бъде тежък удар за народите в тези региони. Връщането на еврокомисари изнерви много ЕС. С всички големи кусури, които имат, тези държави заслужават перспектива. После няма защо да се сърдим, че има джихадисти. Животът не търпи вакуум, все някой ще се заинтересува от тях. Това не е в наш интерес. Много от големите европейски държави имат свои вътрешни проблеми. Най-лесно е да намериш външен дразнител, с който да се скараш“, каза Борисов. Думите му са по повод мигрантската криза в ЕС и отказа на Унгария да приема бежанци.

На въпрос дали нахлуването на Турция в Сирия ще помогне на страната ни да привлече германския автомобилен гигант „Фолксваген“, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви: „Фолксваген е частна компания и не можем да им влияем. Контрапродуктивно е да се оказва натиск. Всичко, което зависи от нас, сме дали, сега трябва да решат“, стана ясно от думите му.

Той отново потвърди позицията си, че е срещу всякакви военни действия в Сирия. „Най-гадното нещо е войната. Трябва да се вземе решение и тази война да престане. България е държава-донор на Сирия, която плаща, но сме застрашени от миграционен натиск от Турция“, предупреди министър-председателят.

Борисов се ядоса на въпрос дали ще спрем да продаваме оръжие на Турция. "Ако спрем износа си на оръжия за Турция, трябва да спрем на всички останали, т.е да спрем военната промишленост, коментира Борисов. "Това е цяла индустрия, а вие искате да я спрем. Добре, ще я спрем. После, като излязат работниците на протест, ще ви питам какво ще правим".

"Военни действия аз не мога да подкрепя, каза още премиерът. За всичко друго сме ги подкрепяли, но за войната - не", подчерта той. 

"Поговорете с английските медии защо така си позволиха да ни нападнат. Колко расистки кампании имаха те. Вие сте красиви, може да ги накарате да си признаят", призова премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г преди заседанието на Европейския съвет. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2797 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.10.17 | 18:35

7

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТ В ИЗКАЗА СИ. БИЛ ПРОТИВ ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ,А СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ ПРОДАВАМЕ ОРЪЖИЯ ЗА ДА СЕ ВОДЯТ ТЕЗИ ДЕЙСТВИЯ??? ЛОГИКА ПРИСЪЩА САМО НА ТИКВУН. ИЛИ ПО ТОЧНО ЛИПСА НА ТАКАВА.

,,,,,

2019.10.17 | 18:12

6

,.,.,..,.

2019.10.17 | 16:41

2

Не приемал военни действия???Еми СТАДОТО от Н.ЕГРИ като нахлуе през границата какво ще направим бе?НАЛИ трябва да защитим ТЕРИТОРИЯТА...Слизай от поста докато не е станало късно мутро..Това не ти е да крадеш от залъка на пенсионерите и от младите..ТУК ГОВОРИМ ВЕЧЕ ЗА НАЦИОНАЛНА ЗАПЛАХА ЗА ЦЯЛОСТА НА ДЪРЖАВАТА...ТУК ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕШ УБИТ НА ВСЯКА ЦЕНА..ТУК НЕ СЕ ЛИ ЗАПОЧНЕ СТРЕЛБА ПО ЕМИГРАНТИТЕ НА ГРАНИЦАТА НИ-ТИ ПРЪВ ЩЕ БЪДЕШ ЗАСТРЕЛЯН

2019.10.17 | 17:47

5

Ето един юнак който ще изяде хляба на перата и динко

БЪЛГАРИЯ

2019.10.17 | 16:45

3

Дано влязат бежанците да ви изнасилват и да стигнат и Драгалевци да ви вземат замъците !!! Защото съсипахте обикновения български гражданин !!

2019.10.17 | 17:27

4

Ти ще си първият изнасилен, но като те гледам, ще ти доставя удоволствие, нали педи.

да

2019.10.17 | 16:08

1

голяма логика, франция, белгия, германия явно са извън ес, щом под крясъците на алах акбар ги стрелят, колят, газат и т.н.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини