Ева Майдел: Стартъпите създават 50% от новите професии в икономиката

  • 17 октомври 2019 11:22

  • 324
  • 0
Ева Майдел: Стартъпите създават 50% от новите професии в икономиката
©

„Работният пазар в последните 10 години се преобразява ежедневно и най-голям принос за това имат стартиращите предприятия. Те създават 50% от новите професии в икономиката. През този мандат ще продължа да работя за по-добра среда за развитие на бизнес идеите на европейските предприемачи, за улесняването на платформите за колективно финансиране да оперират в единния пазар на ЕС.“

Това заяви българският евродепутат Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по  по време на кръгла маса, посветена на стартъпите, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Събитието се проведе в сряда, 16 октомври 2019г, в Брюксел и бе организирано от „Allied for Startups“ - световна мрежа от над 40 застъпнически организации, фокусирани върху подобряване на политическата среда за стартиращи компании.

„Освен достъпът до финансиране друг много сериозен проблем се оказва намирането, привличането и задържането на кадри с необходимите умения. Трябва да предприемем спешни мерки за квалифицирането на работници, за да останем конкурентоспособни в глобалната икономика. Инвестициите в хора и умения са най-добрата политика за дългосрочен растеж.“, добави още Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по. Специален гост на дискусията бе Джон Колисон, един от най-младите стартъп милиардери, който е основател на компанията Stripe, подпомагаща уебсайтовете да поддържат онлайн плащания. „Важно е да чуваме тези, които работят на терен. Те знаят какво в политиките функционира и помага, и какво възпрепятства.“, заяви българският евродепутат.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
324 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини