Правителството се разпореди с имоти в полза на ведомства

  • 16 октомври 2019 14:08

  • 569
  • 0
Правителството се разпореди с имоти в полза на ведомства
© Novini.bg

Правителството се разпореди с имоти в полза на ведомства, съобщи пресслужбата на Министерски съвет.

С решение на Министерския съвет три имота - публична държавна собственост, предоставени за управление на МВР, стават частна държавна собственост. Те представляват самостоятелни обекти в сграда на ул. "Рокфелер" 50 в Петрич. Имотите са с отпаднала необходимост за МВР, не се ползват за публични функции и е заявен интерес за закупуването им.

Имот - публична държавна собственост, предоставен за управление на Национална компания "Железопътна инфраструктура", се обявява за имот - частна държавна собственост. Имотът се намира в област Стара Загора, град Гълъбово и представлява урегулиран поземлен имот с площ 967 кв.м. Промяната на статута на имота ще даде възможност за извършване на разпоредителни сделки с него, при което компанията ще реализира приходи, необходими за подобряване на нейното финансово състояние.

"Български пощи" ЕАД ще продаде своя дял (6,7 на сто) в недвижим имот в Правец. Съсобственикът на сградата - общинската администрация в града, е проявил интерес към купуване на дела на пощенския оператор. Продажбата ще бъде извършена чрез пряко договаряне по цена, не по-ниска от определената от независим оценител.

Променя се предназначението на поземлен имот в горска територия - публична държавна собственост, необходим за "Обект Лопово". Той се намира в с. Коларово, община Петрич с площ 5 162 кв. м. Имотът е свързан с националната сигурност и отбраната на страната, пише в съобщението.

По предложение на Междуведомствения съвет за управление на отнетото имущество Министерският съвет възложи на Националната агенция за приходите да осъществи съответните правни и фактически действия и да продаде по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс имущество, отнето в полза на държавата, с влезли в сила съдебни решения по два случая, допълват от Министерски съвет.

Последвайте канала на

Novini.bg
569 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини