Борисов: Процесът "Акаба" има две основни теми – борбата срещу тероризма и радикализма

  • 13 октомври 2019 21:07

  • 1158
  • 2
Борисов: Процесът "Акаба" има две основни теми – борбата срещу тероризма и радикализма
©

Процесът "Акаба" има две основни теми – борбата срещу тероризма и радикализма. И по двете теми София ще бъде домакин, обяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след завръщането на българската делегация от Йордания.

Министър-председателят изтъкна, че процесът се подкрепя от Европа, ООН, САЩ и Канада. Премиерът Борисов добави, че по отношение на поканите за участниците за срещата ще бъде поддържана тясна комуникация с краля на Йордания.

"Акаба" е важен като процес, защото ситуацията е изключително сложна, заяви премиерът Борисов и напомни за случващото се в Сирия и Либия. По думите му десетки хиляди бойци на Ислямска държава тръгват във всички посоки и трябва да бъдем подготвени.

Във връзка с организацията на домакинството по процеса "Акаба", министър-председателят Борисов изтъкна, че страната ни се е справила с председателството на Съвета на ЕС. На България вече е поверено и домакинство на Берлинския процес, съвместно с Република Северна Македония. Като положителни факти за имиджа на нашата страна министър-председателят Борисов изтъкна още избирането на българка начело на МВФ, както и ресорът, който ще има еврокомисарят от България в новата ЕК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1158 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ANTIFA

2019.10.14 | 17:34

2

ЗНАМ ЧЕ ОТ СРАМ ИМ Е КАЗВАНО ЧЕ СА БЪЛГАРИ НО НЕ ВЯРВАМ ЧЕ СА БИЛИ ТАКИВА НА ДЕЦАТА РАЖДАНИ СЛЕД 100 ГОДИШНИ ИЗНАСИЛВАНИЯ НА БЪЛГАРКИ ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКОТО ПРЕСЕЛЕНИЕ НА НАРОДИТЕ И ПОСЛЕ 200 ГОДИНИ ГЪРЦИ СА ПРАВИЛИ СЪЩОТО ПОСЛЕ 500 ГОДИНИ ТУРЦИ СА ПРАВИЛИ СЪЩОТО НЕ ВЯРВАМ ИЗОБЩО ДА СЪЩЕСТВУВА ДОРИ ЕДИН БЪЛГАРИН

2019.10.13 | 22:36

1

Скрий се бе крадец и мафиот

Добави коментар

Водещи новини