България и Йордания ще задълбочат сътрудничеството си в областта на туризма

  • 13 октомври 2019 15:16

  • 580
  • 2
България и Йордания ще задълбочат сътрудничеството си в областта на туризма
©

В присъствието на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на премиера на Йордания Омар Раззаз беше подписан Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и правителството на Хашемитското кралство Йордания за сътрудничество в областта на туризма.

Подписи под документа поставиха от българска страна министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard и министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за, а от страна на домакините - министърът на туризма и археологическото наследство на Хашемитско кралство Йордания Маджд Шуейке.

Меморандумът е пример за продължаващото сътрудничество в културния и туристическия обмен между двете държави. Документът отразява готовността на България и Йордания да засилят приятелските си отношения и да допринесат за икономическото развитие и растежа на туристическия си потенциал, както и за опазване на културното наследство. България и Йордания ще насърчават съвместното си сътрудничество в различни видове туризъм с най-голям потенциал. Те ще работят активно за популяризиране ролята на културното наследство сред подрастващите.

Сред основните видове туризъм, споменати като акцент в документа, са културният, фестивалният, селският, кулинарният и др. Предвижда се и партньорство в опазване на културното наследство с „Петра Нешънъл Тръст“.

Двете страни ще обменят информация за организиране и участие в международни събития, популяризиращи съответните туристически продукти, както и в мащабни културни мероприятия. Предвижда се засилване на контактите за развитието на туристическата инфраструктура и в обмена на добри практики, които могат да увеличат взаимния поток на туристи.

Последвайте канала на

Novini.bg
580 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
След като СДС осра положението

2019.10.13 | 17:39

2

на Балканите и ЕС, само африканските страни да приемат седесарските свине, създаваме българо-африкански връзки, нали сме африканската държава в ЕС.

Pop krıstyo

2019.10.13 | 16:01

1

Cudyat se carvulite bay ganyovski .ot kade mlyako da sucat mafiotite dolni

Добави коментар

Водещи новини